probleem met Vitodens 222 | Ecobouwers.be

U bent hier

probleem met Vitodens 222

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Tisool
06/01/2016 - 16:14

Hallo

Vorig jaar kochten we een oud huis (halfopen bebouwing). We hebben dit volledig gerenoveerd, met inbegrip van volledige isolatie, superisolerende beglazing enz... Voor de verwarming kozen we een Viessman-installatie, Vitodens 222.

We kwamen hier wonen in augustus en hebben sinds de herfst al meteen problemen met de verwarming. De ruimtes bereiken niet de gevraagde temperatuur... De radiatoren (hoewel al herhaaldelijk ontlucht) warmen niet echt op (slechts de bovenkant wordt echt warm).

De installateur is al enkele keren langsgeweest en zei dat het probleem te maken had met de weersafhankelijke regeling (die geen rekening hield met de wind...). Al drie keer heeft hij de stooklijn aangepast. Die staat momenteel als volgt: inclinatie 1.7   -   niveau 5K.

Toch blijft hetzelfde probleem zich voordoen.

De gevraagde temperatuur is 20° (met vandaag een buitentemperatuur van 9°), maar het wordt hier niet warmer dan 19.5°...

Het tapwater is echter meer dan warm genoeg.

Iemand een idee wat ik hieraan kan doen? Ik ben een echte dummie...

Alvast bedankt!

G.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.