probleem met condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Aangezien velen op dit forum deze ketel aanraden heb ik gekozen voor een condenserende ketel op aardgas van Atag (blauwe engel). Hij is nu al 1,5 jaar in werking maar wij blijven met een probleem zitten. Het condenswater blijft namelijk boven op de ketel staan. Waar de schouwpijp in de ketel komt, heb je een diepere ring en die staat altijd vol water. We zijn zeker dat het condenswater is, geen regenwater. Op de een of andere manier wordt dat water niet afgevoerd via de afvoer zoals het zou moeten.
Voor onze installateur was het de eerste maal dat hij een Atag-ketel installeerde en hij heeft al vanalles geprobeerd maar het probleem blijft. Hij heeft ook al een aantal keren gebeld naar Atag maar die beweren dat ze dat nog nooit hebben meegemaakt en helpen niet echt. Voor het overige werkt de ketel goed maar het probleem moet wel opgelost natuurlijk.
Aangezien velen onder jullie een Atag-ketel hebben, is mijn vraag dus of er nog zijn die dit probleem hebben/hadden ? En of iemand een oplossing weet ?

Alvast bedankt,

Erik

Reacties

Ik hoop dat u hiervan heeft geleerd en in vervolg gewoon naar een atag select dealer gaat. Ik weet uit eigen ervaring dat die (mocht er een probleem) niet stoppen voordat het probleem is gevonden en verholpen