probleem kleur van crepie op isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

probleem kleur van crepie op isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van joachimdero
02/04/2008 - 08:35

Situatie:

EPS blokken (16cm) verlijmd op oude bakstenen muren
netten ingewerkt
siloconenpleister aan gebracht en geverfd. De ze twee lagen zijn rood-bruin van kleur (zelfde kleur als onze dakpannen).

Deze crepie (1-2 mm) trekt blazen en komt los van zijn ondergrond. De firma die de producten geleverd heeft zegt dat dit te wijten is aan de warmte-opname van de crepie doordat de helderheidswaarde van de kleur te laag is (9). De helderheidswaarde moet minimum 20 zijn. De firma geeft toe dat ze hier een fout gemaakt hebben en er is een regeling om de schade te herstellen en een nieuwe kleur op de gevel te zetten.
Maar hier zit het probleem, elke andere kleur (die door de helderheidswaarde amper kleur kan genoemd worden) vloekt met de dakpannen en is dus een ramp voor het ontwerp van de woning waar eveneens veel aandacht voor was.

Zijn er mensen met gelijkaardige problemen of mensen die andere oplossingen kennen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.