Prijsverschil crepi met isolatie TOP 32 het waard?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,

We hebben hier een offerte voor de isolatie en afwerking van onze aanbouw in crepi. Nu hebben we naast gewone Dryvit EPS een alternatief gekregen met TOP 32 isolatie maar ik vraag me af of dit in ons geval de meerkost waard is.

Het verschil is zo'n 370€ voor 30 vierkante meter. Meer isoleren is natuurlijk altijd beter maar is dit het wel waard bij een renovatie? Het bijgebouw is verbonden met het hoofdgebouw welke zal geïsoleerd worden door de spouwmuur op te vullen ( 6cm). De vloeren zijn geïsoleerd met 7 cm Pur en het dak met 24 cm glaswol.

Weet iemand hoe ik de terugverdientijd van deze betere isolatie zou kunnen uitrekenen? Als het bv. 50 jaar is hoeft het voor ons niet. Ik heb er mijn twijfels over omdat de rest van de woning ook niet extreem geïsoleerd is.

Alvast bedankt voor jullie input.

Reacties

Dryvit EPS heeft lambda 0,038 en TOP 32 heeft 0,032. Nog de dikte van je isolatie weten en je kunt het verschil berekenen hé.

 

Beste Robin,

 

Onze maximale dikte is 10 centimeter. Sowieso zouden we dat dus nemen. Nu weet ik juist niet hoe ik dan kan berekenen wat effectief het verschil zal zijn tussen beide isolatiematerialen. We beginnen wat krap te zitten met het budget dus is het toch belangrijk voor ons dat de meerprijs effectief voelbaar zal zijn op termijn. Mij lijkt het dat een cellenbeton van 17 centimeter met 10 cm gewone EPS al heel wat zal isoleren. Met top 32 zal het sowieso nog beter zijn maar de vraag is of we dit gaan voelen als je rekening houdt met de andere muren die minder goed geïsoleerd zijn.

http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/

je kunt dit zo uiterekenen..., je moet het materiaal en dikte kennen van de muur, en uw isolatie die je ertegenplakt de verbruik liter/m2/jaar bekijken.

 

veronderstel Ytong 17cm + 10cm EPS 0.035

http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/index.php?&d0=10&mid0=2…

zit je op R=4 al heel goed, lek je nog 1.6liter per m2 per jaar door de muur

zet je daar EPS0.032 tegen, leg je nog 1.5liter/M2/jaar

het verschil is dus 0.1literx 30m2= 3liter per jaar > 30liter op 10 jaar, is dus economisch 18euro waard.

 

Maar stel dat uw muur bestaat uit gewone bakstenen scheelt het 0.2liter/M2/jaar, dus op 30m2 scheelt dat 60liter op 10 jaar, en betekent dat 36euro winst.

Dus economisch ben je iets tever aan het isoleren.

Je kan nu nog veronderstellen dat die isolatie 50jaar blijft zitten en de prijzen verdubbelen, waarom niet.

Dan is de winst 36*5*1.5 = 270euro...  het is een 'breakeven punt' je zit dus dicht tegen het optimum.

 

Hartelijk bedankt brother Paul! Hier ben ik enorm veel mee. Gelukkig dat ik op jouw link kon voortwerken want anders zou het me niet gelukt zijn :)

De gewone EPS heeft een waarde van 0,04 maar dat is nog maar een verschil van 0,1 liter. We zullen dus voor de goedkoopste variant gaan. Het geld kan gebruikt worden om grotere warmteverliezen aan te pakken.

 

 

Als ik ytong neem met 10 cm EPS van 0,04 tegenover 0,032 op u-wert, dan kom ik toch een verschil van 0,3 liter uit.