prijs van een pellets installatie fröling 45kw | Ecobouwers.be

U bent hier

prijs van een pellets installatie fröling 45kw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van louis
14/09/2006 - 09:27

Mijn oude olie stook ketel kan het opgeven, daar hij al 31 jaar oud is.
Zie nu uit naar een pellets cv ketel, men vertelde mij gisteren dat die installatie 30.000 euro's gaat kosten.

Nu wilde ik weten of dat de normale prijs is, het is een Fröling ketel van 35 kw die zij mij aanraden.

Hartelijk dank voor enigen informatie.

Louis

3 Reacties

Reacties

afbeelding van david stroobants-4
15/09/2006 - 09:56

Louis, een pelletketel installatie die u 30.000 EUR zou kosten lijkt mij alvast overdreven duur te zijn. Wij gaan zelf ook een pelletketel plaatsen en komen in de verste verte niet aan dat bedrag. Je moet er dan ook nog rekening mee houden dat bij ons alles moet voorzien worden (leidingen, radiatoren, etc.) Aangezien het bij u een vervanging is van een bestaande ketel zou je nog een pak goedkoper moeten uitkomen, lijkt me.

Ik ken natuurlijk uw situatie niet (isolatieniveau e.d.), maar de kans is groot dat een ketel van 35 kW voor een particuliere woning veel te zwaar is. Heb je een gedetailleerde warmteverliesberekening gekregen of was dat "natte vingerwerk" van uw installateur?

Wat Fröling betreft, ik wist zelfs niet dat die ondertussen al op de Belgische markt zaten. Wie heeft u hiervoor een offerte gemaakt (als ik zo nieuwsgierig mag zijn).

afbeelding van david stroobants-4
15/09/2006 - 09:58

Trouwens, wat is het juist. In de topic spreek je over 45 kW en in uw posting over 35 kW. Wat het ook zij ... voor een particuliere woning ongetwijfeld veel te zwaar.

afbeelding van frankdh
15/09/2006 - 10:23

Wij vervangen dit jaar ook onze mazoutketel door een pelletsketel en alhoewel het niet echt een goedkope ketel is, komen we toch ook een pak beneden de 30000 € uit. Misschien toch aangeraden nog wat rond te kijken en prijzen te vragen.

Groetjes,
Frank

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.