Premies netbeheerders 2008 | Ecobouwers.be

U bent hier

Premies netbeheerders 2008

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van edcoepo-1
27/12/2007 - 09:45

De premies van de netbeheerders voor 2008 zijn te vinden op http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/economie/energiesparen/doc/premies_nb_2008.pdf

Weet iemand wanneer het bedrag voor het belastingsvoordeel in 2008 voor energiebesparende maatregelen zal bepaald worden?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van zonstraal
27/12/2007 - 10:22

wie weet 2008 een warmtepomp zit er al een tijdje mee in mij hoofd wie weet

groeten stefaan

http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm

afbeelding van paul-6
27/12/2007 - 12:43

Energiepremies in 2008

Ook in 2008 zullen er weer heel wat premies en fiscale voordelen gegeven worden.

Premie netbeheerders:

Een overzicht van de premies van de netbeheerders in 2008 is vanaf begin december 2008 beschikbaar. Er zijn zeker enkele belangrijke wijzigingen t.o.v. 2007.

-Alle netbeheerders geven in 2008 een premie voor dakisolatie van 2 euro (per m²) bij doe-het-zelf en van 4 euro (per m²) bij plaatsing door een geregistreerd aannemer.

-Alle netbeheerders geven een premie van 125 euro bij de plaatsing van een condensatieketel op aardgas.

-Alle netbeheerders geven een premie van minstens 525 euro bij de plaatsing van een zonneboiler.

Voor een volledig overzicht van alle premies voor particuliere klanten in 2008, verwijzen we naar de overzichtstabel op www.energiesparen.be. Deze tabel zal vanaf 10 december 2007 gepubliceerd worden op www.energiesparen.be. De gedetailleerde aanvraagformulieren voor deze premies zullen vanaf januari 2008 beschikbaar zijn op de website van uw netbeheerder.

Fiscale voordelen voor energiebesparing

De fiscale voordelen voor energiebesparing worden in principe automatisch verlengd van jaar tot jaar. De volgende maatregelen blijven normaal gezien van kracht in 2008.

1) Dakisolatie (via geregistreerd aannemer!)

2) Ramen met isolerende beglazing

3) Vervanging of onderhoud van een cv-ketel

4) Plaatsing van thermostatische kranen.

5) Uitvoering van een energieaudit

6) Plaatsing van een geothermische warmtepomp

7) Plaatsing van een zonneboiler

8) Plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen

Er worden geen belangrijke wijzigingen voor 2008 verwacht. De federale overheid kan echter op ieder moment wijzigingen doorvoeren aan deze fiscale aftrekmogelijkheden.

Het indexcijfer voor 2008 voor de energiebesparende investeringen zal in de loop van januari 2008 gepubliceerd worden op de website www.energiesparen.be. Naar verwachting zullen de geïndexeerde bedragen ongeveer 1,5 à 2% stijgen in vergelijking met 2007. Voor 2007 bedragen de max. geïndexeerde bedragen respectievelijke 2600 euro voor maatregel 1-6 en 3380 voor maatregel 7 en 8. Opgepast: de betalingsdatum van de factuur bepaalt het inkomenstenjaar voor de fiscale aangifte.

Daarnaast blijft ook het fiscale voordeel voor passiefhuizen behouden (fiscaal voordeel van 600 euro (geïndexeerd 780 euro), gedurende 10 opeenvolgende jaren).

Premie provincies en gemeenten

De provinciale premies in Vlaams-Brabant voor dakisolatie (2 euro per m²) en zonneboiler (625 euro) en in Limburg voor zonne-energie (250 euro), blijven normaal gezien behouden in 2008.

Steeds meer en meer gemeenten hebben een gemeentelijk reglement voor specfieke premies voor zonne-energie. In totaal geven 150 Vlaamse gemeenten een extra subsidie voor fotovoltaïsche zonnepanelen en 180 gemeenten een premie voor een zonneboiler.

Productiesteun voor fotovoltaïsche zonnepanelen

Wie investeert in fotovoltaïsche zonnepanelen krijgt per 1000 kWh geproduceerde stroom een vergoeding van 450 euro en dit gedurende 20 jaar. Dit is zowel voor particulieren als voor bedrijven van toepassing. Meer info: www.vreg.be.

Premie niet-belastingbetalers

De Vlaamse overheid zal in de loop van 2008 een wetgeving uitwerken voor niet-belastingsbetalers die niet kunnen genieten van de fiscale voordelen voor energiebesparing. Het betreft investeringen in bestaande woningen voor dakisolatie, isolerende beglazing en de vervanging van een cv-ketel. De concrete invoerdatum en de exacte voorwaarden moeten nog verder uitgewerkt worden. De pers zal verder berichten over de premie van zodra deze is goedgekeurd.

Voor een overzicht van alle premies in uw gemeente, surf naar www.energiesparen.be (rubriek subsidies) en vul uw postcode in. Alle wijzigingen zullen gepubliceerd worden op deze website, van zodra bekend.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.