Praktijkervaringen met De Keukenboulevard, Dovy en Ixina? | Ecobouwers.be

U bent hier

Praktijkervaringen met De Keukenboulevard, Dovy en Ixina?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van clint
13/01/2015 - 23:42

Onze keuken is na 23 jaar trouwe dienst aan vervanging toe. Wij hoeven geen supersterke keuken, want we zouden die zelf wellicht niet meer overleven, maar ook wel geen (dure) rommel. We zijn momenteel op keukenzoektocht en zullen om praktische redenen een offerte aanvragen bij De Keukenboulevard, Dovy en Ixina, alle 3 te Hasselt. Ik had graag feedback gekregen op basis van de werkelijke, persoonlijke ervaringen van eigenaars van keukens geleverd door deze 3 firma’s omtrent 4 aspecten :
* Respect v/d afspraken (we breken onze oude keuken zelf af en dienen te kunnen vertrouwen op de komst van de installateur zoals werd afgesproken).
* Kwaliteit van de plaatsing (vlot en secuur, zonder noemenswaardige schade).
* Dienst naverkoop (hoe reageert de firma in geval van schade of bij ontbrekend materiaal of als wat wordt geleverd dat niet werd besteld, enz...).
* Duurzaamheid van het kastenwerk, het keukenmeubilair als dusdanig (info over kraanwerk en electro-toestellen hoeft niet, dat leidt toch een eigen leven en kan/zal later ooit nog worden vervangen).

Onze nieuwe keuken zal opgebouwd zijn uit laminaat, ook het werkblad zelf, met AEG bakoven, Novy telescopische dampkap 60 cm, Siemens koelkast met grote diepvries (3 laden) van 178 cm hoogte, Grohe mengkraan en Franke dubbele (grote) inox spoelbakken met druipblad. Het meubilair bestaat uit 2 delen : een L-vorm met onder- en bovenkasten (tot tegen het plafond) die alles samen een netto muuroppervlakte beslaat van 10 m2 (5 m lang en 2,54 m hoog), na aftrek van de lege ruimte boven het werkblad tussen onder- en bovenkasten, alsook een extra aparte wandkast uit hetzelfde materiaal en kleur van 1,20 m breed op 2,54 m hoog, wat neerkomt op 3 m2. Van De Keukenboulevard heb ik hiervoor reeds meteen ter plaatse een offerteberekening ontvangen van € 10600 (alles inbegrepen, ook BTW én plaatsing), hetgeen ons een goede prijs-/kwaliteitsverhouding lijkt. Van Dovy en Ixina dien ik nog prijsberekeningen te ontvangen. We zijn ons wel bewust van het feit dat deze leveranciers niet alle 3 materialen van identieke kwaliteit leveren, hetgeen het bestekbedrag kan beïnvloeden.
Bijkomende vraag : welke ruwe raming zouden de keukenrotten onder de lezers voor dergelijk type keuken op onze bestelling plakken (plaatsing inbegrepen)?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van PatrickM
14/01/2015 - 10:44

Hier bij mezelf, (schoon)ouders en schoon(zussen) al 5 keukens laten plaatsen en zelf geplaatst, in alle prijscategorieën.

De keuken die daarvan het meeste voldoening schenkt komt van bij de zweedse meubelgigant... Ze hebben daar ook installateurs.

prijsschatting voor uw keuken: van 7500 tot 25000€, prijs en kwaliteit niet noodzakelijk recht evenredig.

veel succes.

afbeelding van Kris Vandermeulen
14/01/2015 - 11:52

Toeval wil dat ik bijna alle gekende merken ken die hierboven werden aangehaald:

Keukenboulevard plaatste onze eerste keuken, woning te Nieuwerkerken (in Limburg, niet de Nieuwerkerken in Oost-Vlaanderen)

Ixina plaatste onze keuken in onze passief woning te Linter

Ikea, daar haalden we keukenkasten voor in onze berging te plaatsen (zelfmontage)

 

Kwaliteit... eigenlijk kan ik niet zo onmiddellijk zeggen dewelke beter is van materiaal. Echt niet... Zolang je niet voor een exclusief soort afwerkingsmateriaal gaat zitten die eigenlijk voor materiaal wel allemaal goed.

Opgelet: bij Ikea bv. is er een groot verschil tussen hun basis afwerking in het wit en de net iets duurdere afwerking in het wit. Gek genoeg is dat een afwerking enkel van de deurtjes en niet die van de kastelementen zelf. Die zijn altijd hetzelfde.

 

Persoonlijk vinden we onze laatste keuken (Ixina)  het mooist. Is natuurlijk ook wel doordat onze eerste woning gekocht is en we moesten doen met de kleine ruimte voor de keuken. Onze passiefwoning hebben we gebouwd volgens onze wensen en daarbij dus veel ruimte voor de keuken.

 

Mocht je nog verder kijken naar Ikea - mocht je na het lezen van vorige reactie daar verder naar kijken, die gebruiken iets andere maten voor de diepte van hun kasten waardoor je waarschijnlijk niet alle apparatuur erin kan plaatsen. Wij merkten dat bij de uitschuifbare lades die goedkoop zijn bij de Ikea maar de diep zijn voor plaatsing in de kasten van Ixina.

 

Mocht je interesse hebben, ik kan de naam doorgeven van een goede prijsberekenaar bij Ixina Hasselt. Die heeft toen ook goed meegedacht met ons toen wij onze keuken lieten uittekenen daar. 

Wat ons opviel, bij de prijsvraag voor onze laatste keuken was dat Keukenboulevard er direcht als duurste uitkwam met een serieus prijsverschil. Ixinia was een stuk goedkoper... Voor onze eerste keuken hebben we bij de prijzenronde laten overhalen door Keukenboulevard die destijds lokten met 'vandaag beslissen of je bent de promo kwijt'. Bij de laatste keuken was dat minder maar bij Ixina bleef hun aanbod voor 6 maanden goed en dat kon nog verlengd worden - dus heel vrijblijvend.

 

Als ik je bericht nalees, veronderstel ik dat je de apparaten al hebt en dus niet de voorstellen van de installateur volgt. Geen probleem uiteraard maar dan vind ik die prijs van 10600 inclusief 6% BTW hoog. Onze laatste keuken is ook groot:

  • 7x60cm hoge kasten aan de muur (totaal 4.2 meter breed en nog afgewerkt werkt stoll)
  • groot kookeiland van  1.20 breed en 2.8 lang (ook een laminaat werkblad)
  • 6 apparaten ingebouwd (maar niet de frigo, die kochten we later apart voor naast de keukenmuur)
  • pompbak en kraan in de prijs

wij hadden een factuur van 12.200 euro inclusief 21% BTW

het gedeelte voor enkel de keukenkasten was 5.024 excl BTW.

 

Je mag altijd eens komen kijken naar onze keuken (ik veronderstel dat je van omgeving Hasselt bent, wij zijn van Linter en dat is zo'n half uurtje van Hasselt af)

afbeelding van clint
14/01/2015 - 22:33

Beste Kris Vandermeulen, 

Hartelijk dank voor jouw uitgebreide reactie. Aangezien je ook klant bent (geweest) van zowel De Keukenboulevard als van Ixina, had ik vooral belangstelling voor de 4 tevredenheidsaspecten die ik heb aangehaald in mijn topic : respect v/d afspraken, kwaliteit v/d plaatsing, dienst naverkoop en duurzaamheid materiaal. Kan je daar nog iets meer over zeggen voor deze beide leveranciers? 

De apparaten die ik in mijn topic opsomde zitten wel degelijk verrekend in dat bestek van € 10600 van De Keukenboulevard. Inmiddels heb ik vandaag een bestek van Ixina ontvangen van circa afgerond € 7000, weliswaar met melamine als standaardmateriaal, want laminaat leveren zij niet voor de kasten, wel voor het werkblad. Ixina werkt met standaardmaten die zij zo goed mogelijk laten passen in de beschikbae ruimte, doch niet echt maatwerk.

Beide prijzen betreffen soldenprijzen en liggen behoorlijk wat hoger als je ze bestelt in een andere maand dan een soldenmaand.

 

afbeelding van Kris Vandermeulen
15/01/2015 - 14:51

voor de aspecten die je aanhaald:

respect v/d afspraken --> geen probleem voor beide

kwaliteit v/d plaatsing --> OK voor beide, was allebei op 1 dag gedaan

dienst naverkoop --> vermits ik die nog niet nodig gehad heb kan ik daar ook niets over zeggen

duurzaamheid materiaal --> keuken van Keukenboulevard was folieafwerking over hout en dat bleek gevoelig voor mespunten. Afwerkingsmateriaal Ixina is een kunststof (kan niet onmiddellijk zeggen of het melamine is) maar wel degelijk robuuster dan de folieafwerking. Afranding van de corpus en deurtje is met een strookje kunstof, in dezelfde motief als de rest uiteraard, en hier ligt ook extra bescherming tegen stoten/krassen.

 

Voor de rest, is het zowat 1 pot van afwerking hoor.

argumenten als zwaardere kwaliteit deuren en andere stellen niet zo veel voor... van belang zijn wel de scharnieren. Bij Inixa (en nu misschien ook bij Keukenboulevard want dat is van 11 jaar geleden) zijn het handige scharnieren waarmee ik een deurtje simpelweg losklik en terugplaats met inklikken. Vroeger was dat met schroeven opnieuw aandraaien - veel handiger nu.

Scharnieren zijn meestal wel van (marktleider daarvan) Blum.

afbeelding van pfft
15/01/2015 - 09:54

Beste

alvorens iets te tekenen bij een keuken verkoper steeds de balans nazien op www . vanhecke . com

Wij hadden bijna 8 000 euro voorschot betaald bij iemand die bijna falliet was...

eddy

afbeelding van Ingir
15/01/2015 - 11:18

Sterker nog: je hoeft helemaal geen voorschot te betalen, maar je moet je wel even direct vragen als je een showroom binnenstapt of men daar problemen mee heeft. Er zijn niet veel keukenboeren die de klant dan de deur wijzen. Verder zou ik die keuken in Duitsland kopen, uiteraard ook zonder voorschot, van betere kwaliteit en lagere prijs.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.