praktijkervaring opdoen in LEW in opbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

praktijkervaring opdoen in LEW in opbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gino klaassen
27/02/2007 - 22:20

Hallo,

Wij starten volgend jaar met de bouw van een LEW in houtskelet, te Dendermonde. We hebben hiervoor een gespecialiseerde architect onder de arm genomen en zijn nu in de voorontwerpfase. Aangezien we zelf geen echte doe-het-zelvers zijn, zouden we de meeste zaken waarschijnlijk door aannemers laten uitvoeren. Om tot een zeer degelijke LEW te komen, beseffen we dat de kosten dan vlug hoog kunnen oplopen. Daarom wil ik proberen om die kosten enigszins in de perken te houden door toch een aantal zaken zelf uit te voeren. Ik denk dan bijv. aan luchtdichting, binnenwanden plaatsen e.d. Wat die wanden betreft, interesseren gipsvezelplaten i.p.v.gipskarton mij, vanwege de grotere sterkte en de hogere ecologische waarde. Ze zelf plaatsen zou dan toch de meerprijs t.o.v. gipskarton kunnen compenseren.
Ik denk dat het interessant en nuttig is om zoveel mogelijk laagenergiewoningen in opbouw, in verschillende bouwfasen, te kunnen bezoeken om daar dan de nodige tips en eventueel zefs praktijkervaring op te doen. Dit ter aanvulling op enkele cursussen die ik hoogstwaarschijnlijk zal volgen.
Mijn vraag is dus: zjn er mensen die bezig zijn met de bouw van een LEW en die bereid zijn hun praktijkervaringen op hun werf met mij te delen ?
Ik kijk uit naar reacties.

Vriendelijke groeten,
Gino Klaassen

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.