Postgraduaat bio-ecologisch bouwen | Ecobouwers.be

U bent hier

Postgraduaat bio-ecologisch bouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Benjamin - BBL
27/05/2011 - 16:27

Ben je op zoek naar een diploma in gezond en milieuverantwoord bouwen? Schrijf je dan in voor het postgradaat bio-ecologisch bouwen. Duurzaam bouwen is in, zoveel is duidelijk. De vraag naar opleidingen die duurzame bouwprojecten ondersteunen groeit. Dit postgraduaat gaat echter verder dan hetgeen tegenwoordig onder ‘duurzaam’ bouwen verstaan wordt. De ambitieniveaus worden hoog gelegd op vlak van energie, water, stedenbouw en ruimtelijke ordening, materiaalgebruik, gezond binnenmilieu, welzijn en sociale aspecten. In deze opleiding leren de cursisten niet alleen de bestaande evaluatie-instrumenten correct te hanteren, maar ook de wetenschappelijke achtergrond begrijpen. De opleiding biedt een praktisch toepasbaar inzicht en leidt naar veel bijkomende informatiebronnen. VIBE vzw ontwikkelde dit postgraduaat samen met de Onderzoeksgroep duurzaam bouwen van de KaHo Sint-Lieven (Technologiecampus Gent), het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (Universiteit Gent) en St.-Lucas Architectuur Gent. Het afgelopen lesjaar verwelkomden we 30 enthousiaste studenten, met vertegenwoordigers van bedrijven als De Lijn, Colruyt, Wienerberger, Beco… en deelnemers uit Vlaanderen en Nederland. Het postgraduaat richt zich tot alle professionelen in de bouw en de ruimtelijke ordening die minimum een bachelordiploma op zak hebben.

 

De lessen vinden telkens plaats op dinsdag, van 13.30 tot 21.30 uur. De opleiding start op dinsdag 20 september 2011.

 

Wil je meer weten? Je bent van harte welkom op de infodag postgraduaat bio-ecologisch bouwen 2011-2012 op dinsdag 07 juni, van 17u-19u in de gebouwen van de KaHo Sint-Lieven - Technologiecampus Gent - Gebroeders Desmetstraat 1, 9000 Gent

>> Schrijf je in voor de info-avond op 07 juni

 

Meer info: postgraduaat [at] vibe [dot] be

Telefoon: 09 265 86 10

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.