Pomp verwarmingsketel blijft draaien | Ecobouwers.be

U bent hier

Pomp verwarmingsketel blijft draaien

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tim-12
14/04/2008 - 09:18

Enkele maanden geleden is er een nieuwe buderusketel geplaatst in ons huis. Er zijn 2 pompgroepen voorzien, één voor de vloerverwarming en één voor de convectoren. Tussen de ketel en de pompgroep staat nog een evenwichtsfles.

We zijn best tevreden over ons verminderd gasverbruik, maar jammer genoeg blijkt het elekctriciteitsverbruik nu wel redelijk gestegen te zijn. Vandaar volgende vraag:
Is het normaal dat de ketelpomp constant blijft draaien? Zelfs al is er geen warmtevraag blijft deze het water naar via de evenwichtsfles rondpompen. Volgens mij is dit overbodig? De nadraaitijd van de pomp is ingesteld op 5 minuten, maar dit heeft totaal geen effect

4 Reacties

Reacties

afbeelding van heatnet
14/04/2008 - 11:10

Voor dit soort toepassingen leveren wij een pompschakelaar.
eze schakelt de pomp aan als er een warmtevraag is vanuit de verdeler van de vloerverwarming.
Meer informatie treft u op www.heatnet.nl
Wordt zonder extra ksoten ook geleverd in België (momnteel prijs met 30% korting: netto Euro 67,50/stuk)

afbeelding van walter-12
14/04/2008 - 11:14

Bij vv wordt het dikwijls zo ingesteld dat de omlooppomp constant draait. Dit omdat de vv niet werk met een thermostaat maar met een weersafhankelijke regeling en de temperaturen van het water. En voor de watertemperatuur te kennen moet de pomp constant draaien.

Walter

afbeelding van walter-5
14/04/2008 - 11:20

Gaat dan de pomp ook tijdens de zomer draaien?
bestaat er geen betere oplossing voor VV en muurverwarming?

afbeelding van tim-12
14/04/2008 - 11:43
Tim

@Walter: De pomp voor de vloerverwarming draait zoiezo constant, dit kan ik inderdaad begrijpen.
Maar indien er totaal geen warmtevraag is van de 2 kringen (dus mengkraan vvw staat dicht, water blijft circuleren met pomp van deze groep, de pomp van de 2de groep (convectoren) staat uit), blijft toch de pomp van de ketel draaien, met gevolg dat het water gewoon blijft circuleren naar de evenwichtsfles, zonder dat er warm water afgenomen zal worden.

Of de pomp ook tijdens de zomer gaat draaien? Ik hoop van niet. Vermoedelijk zal deze in zomerregime wel uitschakelen ...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.