Plastiek ipv linnen zakken | Ecobouwers.be

U bent hier

Plastiek ipv linnen zakken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marnic
07/11/2006 - 21:13

Vanuit een instelling.
Bij ons op het werk hebben ze een nieuwe wassery. Vroeger werd onze was uitbesteed aan een externe firma. De was diende dan gesorteerd te worden in linnen zakken.Naar het schijnt werden die dan gewoon samen met het vuile wasgoed meegewassen. Nu bij de nieuwe interne wassery worden er plastiekzakken gebruikt om de was in te sorteren. De zakken zijn van een zeer licht materiaal, vergelijkbaar met een PMD zak. Het stoot verschillende mensen tegen de borst dat men voor éénmalig te gebruiken plastiekzakken kiest en niet voor herbruikbare linnen zakken. Als ik dit aanbracht in een overlegorgaan binnen de instelling beweerden ze dat dit een milieuvriendelijker oplossing is dan linnen zakken.Hun bron zou Miele zijn ( merk afwasmachines ). Mij lijkt dat erg ongeloofwaardig maar kan er niets tegen beginnen als ik niet het tegendeel kan aantonen. Zou er me iemand in de juiste richtig kunnen duwen met aanwijzigen of degelijke. Of hebben ze toch gelijk dat de inpakt van van wegwerpplastiekzakken (+_ 25zakken per week) kleiner dan het meewassen en drogen van herbruikbare linnen zakken.
Thanks

1 Reactie

Reacties

afbeelding van guido-13
07/11/2006 - 21:58

Het meewassen van de linnen zak kost in iedergeval niets, deze kun je weldegelijk 10 tallen keren wassen eer ze versleten zijn dat zal zeker niet zoveel kosten als plastiekzakken, daar moeten ze de was nog eens uit doen ook, waar bij de linnen zakken de was samenhoud per klant, wat kan er nog gemakelijker zijn, vraag hun maar eens als ze echt wel weten waar ze mee bezig zijn, maar dit zullen ze echt niet graag horen.
Groeten van Guido

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.