Plaatsing ramen en vensterbanken buitengevelisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Plaatsing ramen en vensterbanken buitengevelisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van soapwater
10/06/2012 - 20:11

Situatie: Steense muur van 21cm. Aan de buitenkant komt isolatie, vermoedelijk vlas, met houten gevelbekleding.
De alu ramen kunnen aan de buitenzijde van de muur geplaatst worden, zodat ze werkelijk voor de gevel lijken te zweven. Ze zitten dan volledig in de isolatie.
Volgens de ramen-firma is dat geen enkel probleem, maar is dat een goede keuze?
En, hoe bevestig ik de arduinen in de isolatie? Die komen namelijk niet aan de muur en volledig in de iso (raamdikte - 3cm)

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
10/06/2012 - 20:52

Als je vlas met hout als gevelbekleding neemt waarom plaats je dan geen houten ramen ipv aluminium?

Kan je geen niet één of andere duurzame harde houtsoort als tabletten toepassen? Dan zou je alles kunnen vijzen en verlijmen.

 

Ik gebruikte volkern voor de venstertabletten in mijn vorige woning en die kan je dan weer goed kleven met met MS polymeer.

 

 

afbeelding van soapwater
10/06/2012 - 21:47

Ik heb destijds gekozen voor aluminium omdat het een zeer degelijke firma betreft die vlak bij ons zit, bovendien ben ik niet overtuigd van de duurzaamheid van houten ramen. Aluminium werkt gewoon goed en er komt geen werk aan. Soit, de keuze is gemaakt.

Welke houtsoorten zouden dan als tablet kunnen dienen? Ik heb al aan een houten tablet met zinken kap gedacht, maar weet niet of dat mooi is.

afbeelding van Bert Verbeeck.
11/06/2012 - 13:37

Als je definitief gekozen hebt voor aluminium ramen en deuren, lijkt het mij een evidentie dat je ook werkt met aluminium raamdorpels: Die hangen gewoon in 1 waterdicht geheel vast aan de raamprofielen. Ze hoeven dus nergens op te dragen zoals bij dorpels in blauwe steen.
Moest je toch nog van idee veranderen en voor houten schrijnwerk gaan, dan vind ik het persoonlijk niet mis om de dorpels in hout uit te voeren, aande bovenzijde afgedekt met een zinken afdekking, aan de voorzijde voorzien van een geplooide kraal waar het water dan vóór het gevelvlak kan van afdruipen.

 

Bert

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.