plaatsen van verwarmingselementen | Ecobouwers.be

U bent hier

plaatsen van verwarmingselementen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van patrick-8
29/06/2007 - 16:16

Binnen 2 maanden wordt mijn Tulikivi TLU 2480 geplaatst
De kachel komt centraal te staan. Via een infoavond bij de firma Geerts kregen we ook uitleg over het plaatsen van een verwarmingssysteem in de kachel om eventueel water op te warmen die kan dienst doen om onze vloerverwarming mee aan te sturen.
Na wat info te hebben ingewonnen lijkt het me best dat de warmtewisselaar onmiddellijk reeds bij de plaatsing worden ingewerkt. Nadien zou deze enkel langs buiten tegen de kachel kan worden geplaatst, wat toch volgens mij een rendementsverlies geeft. Gezien de kachel centraal komt te staan, is het volgens mij estetisch onverantwoord om nog een warmtewisselaar tegen de kachel te plaatsen. Heeft er iemand reeds ervaring met een dergelijk systeem ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
29/06/2007 - 18:49

ik heb reeds dikwijs naar zo een info avond geweest her en der en ben redelijk ingelicht, daar praten ze ook telkens om bij het plaatsen direkt de wisselaar in te bouwen, niet achteraf.

afbeelding van motortiele
30/06/2007 - 22:56

kijk is bij www.ddg.be. Zij verkopen een kachel waarbij er buizen door de kachel gaan. Water wordt opgewarmd en gebruikt voor radiatoren, vloerverwarming,...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.