pijp condensatieketel | Ecobouwers.be

U bent hier

pijp condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-21
12/03/2007 - 09:36

Beste forumleden,

Ik heb drie jaar geleden een condensatieketel geplaatst (ATAG). Ik heb al een paar keer vastgesteld bij koud weer dat er behoorlijk wat vocht uit de uitlaatpijp druppelt.

Ik dacht dat het net de bedoeling was dat verbrandingsgassen binnenin de ketel condenseren (waardoor extra energie gerecupereerd wordt) en dat het vocht langs binnen via een afvoerpijp worden verwijderd?

Of vergis ik mij?

Alvast bedankt voor jullie reacties

David

1 Reactie

Reacties

afbeelding van eddy-15
14/03/2007 - 21:25

Ik denk dat de uitlaat pijp van uw cv buiten zijn laagste niveau heeft normaal moet de uitgang hoger zijn om zo het condens af te voeren via de ketel. bij een niet condenserende ketel moet de heling van de ketel weg om geen vocht in de ketel te hebben
eddy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.