perfect aanbrengen dampscherm dak | Ecobouwers.be

U bent hier

perfect aanbrengen dampscherm dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van joachimdero
12/04/2007 - 09:26

Op het forum is al heel wat te vinden over dakisolatie en dampschermen. Toch vind ik niet weer hoe je een dampscherm/rem perfect aanbrengt. Hoe voorkom je dat je je dampscherm doorboort wanneer je een afwerklaag plaatst. Je kan toch niet anders dan (mnimaal aantal keer) te schroeven door het scherm om je onderliggende constructie vast te hangen. Hoe gebeurt dit het best? Heeft iemand hier foto's of een tekening van?

bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van joachimdero
16/04/2007 - 14:15

even terug boven zetten en hopen op iemand die me kan zeggen hoe je perfect het dampscherm aanbrengt.

afbeelding van bentheuwis
16/04/2007 - 14:30
ben

Joachim,

in de rapte ...

Het dampscherm (bij hellend dak) wordt onder tegen de kepers geniet. De naden hebben een overlap van min. 15 cm en worden afgetaped met luchtdichte tape. Aansluitingen aan muren kunnen gebeuren door de folie te kleven op de aansluitende muur met tape of lijm (bv. Orcon F) of speciale tape die ingepleisterd kan worden.
De aansluiting aan de muurplaat kan gebeuren zoals de aansluiting tegen de muur. Indien de muurplaat op de verdiepingsvloer rust zou je de folie op de min of meer vlakke zoldervloer (ruwbouwvloer) kunnen kleven met luchtdichte lijm.
Aansluitingen aan dakvlakvensters aanwerken met tape.

Voor de uitvulling voor de afwerking zorg je dat je voldoende dikke houten latten gebruikt bv. voor gyproc schroeven van 35-45 mm zorg je dat je een uitvullat hebt van min. 35 mm dikke lat hebt. Op deze manier komen de gyproc-schroeven nooit door de luchtdichting. De latten kunnen gewoon geschroefd worden op de kepers. De hout/hout verbinding wordt geachte luchtdicht te zijn.

hopelijk ben je er al wat mee

mvg
ben

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.