pendelen van ketel? | Ecobouwers.be

U bent hier

pendelen van ketel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefann
17/03/2005 - 03:55

Beste forum-ers:

Indien je woning geen LEW woning is (m.a.w. indien je woning niet super geisoleerd is), kun je dan ook tegenkomen dat je brander begint te pendelen?? Het zit namelijk zo dat ik naar mijn mening niet slecht heb geisoleerd, maar wel minder als de meesten onder jullie.

Pendelen is volgens mij toch dat de brander maar enkele minuten zal branden en daarna weer uitvalt, om vervolgens na een tijdje weer aan te slaan voor een paar minuten, ...

Maar ik denk dat in mijn geval de ketel een hele tijd zal branden. Ik ga nl. verwarmen met condenserende ketel + radiatoren. De radiatoren zijn bijna altijd uitgerekend op een regime 75/60. Als ik vraag om uit te rekenen met lagere waarden zegt men dat de radiatoren te groot gaan worden, wat dan te duur zal zijn en ook niet meer mooi.

DUS: Stel dat ik een condenserende ketel neem die op vollast start, en die kan moduleren van ongeveer 20% - 100%.
Wat zal dan volgens jullie - de reactie zijn van deze ketel - neem ik hierbij best een kamerthermostaat of weersafhankelijke regeling?

Ter info: te verwarmen volume: beneden 260 m³
Boven 200 m³
Isolatie: 4 cm styrodur in de spouw
16 cm in dak
4 cm PUR hardschuim op vloerplaat
ramen 1.1 k waarde
snelbouwstenen 14 cm Thermoblok van ploegsteert

Alvast bedankt

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.