pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met de pellets van hogramix van reningelst ?

Reacties

Ja, 1e keer middelmatige kwaliteit (kachel moeten reinigen om de 3 dagen). Schoonzus heeft al een nieuwe lading en deze zijn schitterend volgens hun (kachel te reinigen om de 2 weken).

Pellets
Wanneer de pellets Din OF Din+ gekeurd zijn hebt. Dan ben u zeker van de kwaliteit.

is er een wettelijke regeling voor pellets,zo ja hoe noemt de organisatie die de pellets keurd

ann-d

ik gebruik pellets DIN+ maar moet toch ook regelmatig de kachel reinigen hoor (2 x /week), dus die norm is niet altijd een garantie blijkbaar

dat zou ik juist willen weten wie geeft die garantie hoe gebeurd de keuring
owie heeft die normen vastgelegd

Dit weekend bericht gekregen dat ik mijn pellets van Hogramix mag komen omruilen. Mijn levering dateert van in de overgangsperiode tussen hun oude en nieuwe pers. Toen kochten ze zelf pellets aan die ze doorverkochten. Blijkbaar liet die kwaliteit te wensen over en mag iedereen die nu gratis gaan omruilen.
Dus tevreden

Op de website www.hogramix.be staat : analyse laboratoria Van Voorn 05/A 2567.
Ik heb deze analyse opgevraagd bij Hogramix en voorgelegd aan een deskundige.
Zijn conclusie : de verbrandingswaarde is heel heel hoog, stikstof (20% boven de grenswaarde) en chloor(net onder de grenswaarde).