pelletkachels revolutionair???? | Ecobouwers.be

U bent hier

pelletkachels revolutionair????

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van chris-34
26/11/2006 - 17:44

Hallo,
Wij zijn sinds kort druk op zoek naar de ideale bijverwarming in onze woonkamer! Ook wij vinden de charme van een houtvuur bijna onweerstaanbaar! Toch beseffen wij goed dat hout steeds maar duurder wordt in aanschaf, vooral dan als je er zelf niet op een goedkope wijze kan aangeraken...Bovendien wordt een mens er niet jonger op en zien wij ons in de toekomst niet zo makkelijk hout te kappen, te zagen of rond te zeulen...Aldus is mijn vraag naar jullie ervaringen met pelletkachels. Is dit nu hét van hét???Wie heeft daar uitstekende of negatieve ervaringen mee? Dank u bij voorbaat!

92 Reacties

Reacties

afbeelding van chris-34
28/11/2006 - 23:28

Vriendelijk dank, beste Ann, voor uw reactie! Wij zijn inderdaag erg benieuwd naar uw eerste bevindingen! Kun jij contact houden aub?

afbeelding van eric-15
29/11/2006 - 20:34

Wij zijn zeer tevreden over onze pelletkachel (Rika memo).
Quasi geen onderhoud, zeer hoog rendement en warmte op commando.

Ecologisch gezien is de pelletkachel inderdaad superieur.
Er is steeds een optimale verbranding door de computergestuurde brandstof en luchttoevoer, dit in tegenstelling tot de gewone houtkachel waar de meeste mensen niet goed weten hoe ze deze parameters moeten regelen (bv. het laten smeulen van het hout om de kachel niet terug te moeten aansteken) of het verbranden van nat of behandeld hout.

Bij de speksteenkachel is het zogezegde voordeel van de grote thermische inertie eigenlijk zijn grootste ecologische nadeel:
de woning wordt namelijk 24 u op 24 verwarmd, ook gedurende de dag wanneer niemand thuis is. Dit in tegenstelling tot de pelletkachel die onmiddellijk kan in en uitgeschakeld worden wanneer nodig...

Dus, niet twijfelen over de aanschaf van een pelletkachel, maar informeer U goed over de verschillende merken en types (vanuit mijn ervaring kan ik Rika zeer zeker aanraden)

afbeelding van ann-2
26/11/2006 - 21:08
ann

zaterdag wordt er een pelletkachel bij ons geinstalleerd, je mag me altijd mailen in de toekomst om onze bevindingen te weten.
groeten Ann

afbeelding van Ulrik
03/12/2006 - 23:21

Met een palletkachel kan je natuurlijk " op comando " warmte produceren, en als je hem uitzet is het na één uur ook meteen koud, maar met een palletkachel kan je nog niet bij benadering de stralingswarmte evenaren van een massieve speksteenkachel en dat mag je toch niet uit het oog verliezen. De meeste palletkachels zijn gebouwd uit metaal en werken ook voor een groot deel op " convectie warmte " je kan de warmte dus plots uitschakelen, en 't is nu net dat wat je niet moet doen, want dan zakt de temperatuur van je binnenmuren evenredig mee naar beneden, als je dat laat gebeuren dan moet je achteraf feller doorstoken want de " luchttemperatuur " moet dan opgekrikt worden om hetzelfde comfortgevoel te krijgen, en je gaat de lucht dus ook gaan uitdrogen. Doordat een ( massieve ) speksteenkachel zoveel stralingswarmte produceerd staan je binnenmuren véél warmer dan met om het even welk ander type kachel of ( nog slechter ) centrale verwarmingssysteem, en dat is een zéér aangenaam gevoel.Ben je ooit al eens bij iemand geweest thuis die een speksteenkachel heeft ? je zal dan vlug anders praten over de voordelen van je " palletkachel " want die lijkt wel het einde te zijn. En nog eens iets : zelfs zonder electriciteit werkt een speksteenkachel en je hebt geen computergestuurde problemen later of denk je dat die er nooit zullen komen ??? en als je er een hebt met ( een grote ) automatische aanvoer zoals bij stookketels dan kan ook dat nog stukgaan !!! en zonder electriciteit géén warmte en met een speksteenkachel stook je een tweetal uur per dag als je er bent en er is dan ook NOOIT BRANDGEVAAR als je er NIET bent want dan staat de kachel uit, maar geeft toch warmte, en als ik thuis komt moet ik niet wachten tot de temperatuur van 18 naar 23°C is geraakt b.v. want het is hier altijd 24 uur per dag even warm en dat aan één vierde van de prijs van stookolie En dan dit nog... een metalen of gietijzeren kachel geeft een infrarode A straling of anders gezegd een " korte golf straling " en een speksteenkachel een ifrarode C straling of een " lange golf straling " die veel intenser is en veel zaliger overkomt en veel verder " draagt " omdat zij veel korter bij de straling ligt die het menselijk lichaam zelf uitstraald en daardoor als véél aangenamer ervaren wordt en dat komt omdat de temperatuur van een metalen kachel kan oplopen tot 350 à 450 graden ( goed voor kinderen die kunnen zich dan eens lekker verbranden ) en aan de buitenmanteltemperatuur van een speksteen die max 100 graden is maar gemiddeld tussen de 40 à 65 °C kan men zich niet verbranden( ik doe al een tijdje temperatuurmetingen aan de buitenmantel van de Tulikivi kachel)omdat de steen geen vocht aan de huid onttrekt.
Mvg

afbeelding van hans-26
03/12/2006 - 22:09

Eric,

Uw stelling klopt niet helemaal over de speksteenkachel. Hij geeft 24/24 uur warmte en dat is verloren. Juist maar in een goed geisoleerde woning kan je best blijven verwarmen, want daar zijn de verliezen erg klein. Uw stelling klopt voor de oudere woningen, maar dan zou je die 20.000 euro van een speksteenkachel beter investeren in isolatie, daarna een pelletkachel en dan heb je uiteindelijk nog geld over.

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
04/12/2006 - 09:12

Een paar argumenten tegen:

-pelletkachel is goedkoper
-beter regelbaar
-buitenaanvoer lucht
-werkbaar in LEW, ttz snel uitgezet
-voorziet eventueel warmwater en CV

Een tegelkachel of speksteenkachel is wél een zeer aangename manier van verwarmen, alsook zeer geschikt in woningen die slecht geïsoleerd zijn. (lees standaard nieuwbouw) Maar ook zeer goede verbranding en very low tech inderdaad!

Ik heb in de ruwbouwfase de tegelkachel nog net kunnen buitenkieperen, daar we op den duur een K25 hadden én het echt overkill zou worden.

Mvg

JB

afbeelding van lievenvl
04/12/2006 - 11:09

Wij hebben sinds september onze pelletkachel. Heel tevreden van, wij zouden niets anders meer willen. Gebruiksgemak van CV met het aangename van een houtkachel. Indien je eens wil komen kijken, stuur maar een mail.

afbeelding van de decker benny
04/12/2006 - 16:50

hallo,
onlangs hebben wij ons ook een pelletkachel aangeschaft,maar wat ondervindt ik nu dat de prijzen van de pellets zelf verschillen van handelaar tot handelaar kan er iemand mij soms een paar adressen geven van zo een leverancier van pellets dan kan ik toch nog eens vergelijken,
alvast bedankt en de groetjes,
benny

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/12/2006 - 17:29
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

tegelkachels bestaan toch ook in kleine formaten/vermogens? zelfbouw toestanden enzo... zonne-arc bv. ;-)

lage oppervlaktetemperatuur-kachels hebben ook een kindvriendelijker karakter, me dunkt. En ik heb er thuis rondlopen, dus ik denk geen moment aan het in huis halen van een vrijstaande pelletkachel.

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/12/2006 - 17:30
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

trouwens: in sommige tegelkachels/finn-ovens kan je toch ook pellets branden?

afbeelding van christel
04/12/2006 - 18:05

Beste mensen, ik zou een pelletkachel willen aanschaffen, maar dan heel zeker een INBOUWMODEL. Heeft iemand van jullie kennis of dit in inbouw te verkrijgen is of niet ? Het zou heel vriendelijk zijn als jullie mij daarover willen informeren, jullie zijn blijkbaar veel beter op de hoogte dan ik.
Edilkamin (verdeler = Bertrand De Loof) zou een merk zijn dat zulke inbouw heeft, maar dit merk is mij zo onbekend ? Iemand van jullie die dit merk of deze verdeler wel kent ?
Graag jullie reactie aub ...
Alvast mijn dank, Christel.

afbeelding van eric-15
04/12/2006 - 19:35

Ulrik schrijft: "De meeste palletkachels zijn gebouwd uit metaal..."
U heeft natuurlijk gelijk dat een speksteenkachel veel beter is dan een palletkachel, dat zal niemand ontkennen. Echter deze vraagstaart gaat niet over palletkachels maar wel over pelletkachels en die zijn in normaal geisoleerde huizen wel ecologischer dan speksteenkachels omdat ze enkel warmen wanneer het nodig is.

"... Doordat een ( massieve ) speksteenkachel zoveel stralingswarmte produceerd staan je binnenmuren véél warmer dan met om het even welk ander type kachel of ( nog slechter ) centrale verwarmingssysteem, en dat is een zéér aangenaam gevoel..."
Dat warme muren een aangenaam gevoel geven geloof ik best, alleen is dit erg ongunstig voor uw warmteverliezen: hoe hoger de muurtemperatuur, hoe meer verliezen (en dat je dat dan nog 24 u op 24 doet maakt het alleen nog maar erger). Vanuit ecologisch oogpunt is het veel beter om alleen de lucht op te warmen dan de muren: lucht opwarmen kost bijna geen energie want lucht heeft een zeer kleine thermische massa, dus maakt het niet uit of je de lucht een paar graadjes hoger moet stoken om een behaaglijk gevoel te krijgen...

Het behaaglijkheidsgevoel van speksteenkachels kan ik best geloven maar al de rest is alleen maar pseudo wetenschappelijke prietpraat...

afbeelding van Ulrik
05/12/2006 - 02:49

Ik kan u maar één zaak vertellen en dat is 't volgende.
Ik heb 3 verschillende verwarmingssystemen in mijn woning staan 1) centrale verwarming 2) een warmtepomp lucht / lucht en nu een speksteenkachel daarvoor had ik een Flam inbouwsysteem met warme luchtmantel en ventilator van 1500 m³/u Ik heb dus de (luxe ) mogelijkheid om 4 systemen te vergelijken in dezelfde woning waarvan 3 systemen met convectie en 1 met stralingwarmte. je mag van mij natuurlijk je eigen idee hebben over een verwarmingssystemen, maar neem maar van mij aan dat de ( massieve ) speksteenkachel niet alleen de beste verwarming is maar ook nog de zuinigste
Mgv Ulrik

afbeelding van Ulrik
05/12/2006 - 03:33

Voor Jeroen nog 't volgende
Een speksteenkachel zou alleen maar geschikt zijn voor een oude of slecht ( niet ) geisoleerde woning volgens u
ik heb inderdaat een woning gebouwd 25 jaar geleden, maar dat wil nog niet zeggen dat die per defenitie " slecht " geisoleerd is, want ik zal u eens de isolatiegraad van mijn woning uit de doeken doen.
onder de vloeren zit 6 cm isomo ( onder de living zit een kruipkelder ) in de vloer van de bovenverdieping zit eveneens 6 cm isomo in de spouwmuur zit 10 cm glaswol en een tussen de slaapkamers boven en het dak zit 22,5 cm glaswol de best isolerende dubbele beglazing die op dat ogenblik te krijgen was had een K waarde van 1,2 W / m² daarbij heb ik ook nog een mechanisch ventilatiesysteem ( zonder warmterecuperatie want dat bestond toen nog niet ) Ik denk dus dat wij mogen spreken van een LEW woning.
Zo zie je maar er waren toen ook al mensen die vooruit dachten over de toekomstige energie prijzen. In die tijd moesten de aannemer en de metsers lachen als zij zagen hoeveel pakken isolatie ze hier uit de oplegger haalden, want zij vonden dat belachelijk met een stookolieprijs van om en bij de 3 Bfr/l
En toch kan ik met de speksteenkachel van 3 ton perfect mijn temperatuur in de hand houden en verwarm ik de gehele woning met 5 kg hout per dag. Hoeveel kg kan je daar nog van afpitsen met een pelletkachel ???
Mvg van Ulrik

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/12/2006 - 09:44
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

voor 25 jaar geleden is dat idd een sterk isolatiepakket. Bijna dubbel zo veel als wat nu wettelijk geëist wordt sinds 2006. ;-)

afbeelding van mario-9
05/12/2006 - 15:58

Beste forumgenoten,

Volgens mij is dit een vraagstaart over pelletkachels, en niet over speksteenkachels, of vergis ik mij hierin?

Er zijn ook mensen die geen bugdet hebben van 20.000€ om een degelijke speksteenkachel te kopen en het is de vraag welk voor hun dan het beste alternatief is. Kan een pelletkachel wel een alternatief vormen voor gas en mazout of toch maar gewoon de grijze massa volgen en een condensatieketeltje kopen?
(in het geval je nog voor de keuze staat welke energiebron aan te schaffen)

Ik worstel ook met bovenstaand item, maar mensen in mijn omgeving beweren, dat pellets binnen afzienbare tijd ook serieus in prijs gaan toenemen. Dit aangezien electrabel en consoorten een goedkope groene stroombron hebben gevonden en alles opkopen wat op de markt komt.

Heeft er iemand een grafiek met de prijsevolutie van pellets in Belgie tem nu. (in scandinavië is de prijs op een jaar fors gestegen, wat met een beetje vertraging hier ook nog kan gebeuren. Waar staan we dan met ons goed gedrag?
Dan zijn we weer gebonden aan de prijspolitiek van enkele grote fabrikanten, net zoals met olie, en zijn we verplicht die hoge prijzen neer te dokken omdat we nu eenmaal een pelletkachel/ketel hebben staan die enkel op dit produkt werkt)

Het is toch logisch dat pelletfabrikanten hun prijs zullen verhogen als de vraag het aanbod overstijgt. Het aanbod aan pelletfabrikanten kan ook niet echt stijgen, aangezien het grondstofaanbod (zuiver zagemeel)ook niet zomaar zal gaan toenemen.

Gelukkig is het momenteel nog 16 °c en niet -16 want dat zou de prijs ook niet ten goede komen.

Graag jullie mening.

mvg
marjo

afbeelding van mario-9
05/12/2006 - 15:58

Beste forumgenoten,

Volgens mij is dit een vraagstaart over pelletkachels, en niet over speksteenkachels, of vergis ik mij hierin?

Er zijn ook mensen die geen bugdet hebben van 20.000€ om een degelijke speksteenkachel te kopen en het is de vraag welk voor hun dan het beste alternatief is. Kan een pelletkachel wel een alternatief vormen voor gas en mazout of toch maar gewoon de grijze massa volgen en een condensatieketeltje kopen?
(in het geval je nog voor de keuze staat welke energiebron aan te schaffen)

Ik worstel ook met bovenstaand item, maar mensen in mijn omgeving beweren, dat pellets binnen afzienbare tijd ook serieus in prijs gaan toenemen. Dit aangezien electrabel en consoorten een goedkope groene stroombron hebben gevonden en alles opkopen wat op de markt komt.

Heeft er iemand een grafiek met de prijsevolutie van pellets in Belgie tem nu. (in scandinavië is de prijs op een jaar fors gestegen, wat met een beetje vertraging hier ook nog kan gebeuren. Waar staan we dan met ons goed gedrag?
Dan zijn we weer gebonden aan de prijspolitiek van enkele grote fabrikanten, net zoals met olie, en zijn we verplicht die hoge prijzen neer te dokken omdat we nu eenmaal een pelletkachel/ketel hebben staan die enkel op dit produkt werkt)

Het is toch logisch dat pelletfabrikanten hun prijs zullen verhogen als de vraag het aanbod overstijgt. Het aanbod aan pelletfabrikanten kan ook niet echt stijgen, aangezien het grondstofaanbod (zuiver zagemeel)ook niet zomaar zal gaan toenemen.

Gelukkig is het momenteel nog 16 °c en niet -16 want dat zou de prijs ook niet ten goede komen.

Graag jullie mening.

mvg
marjo

afbeelding van mario-9
05/12/2006 - 15:58

Beste forumgenoten,

Volgens mij is dit een vraagstaart over pelletkachels, en niet over speksteenkachels, of vergis ik mij hierin?

Er zijn ook mensen die geen bugdet hebben van 20.000€ om een degelijke speksteenkachel te kopen en het is de vraag welk voor hun dan het beste alternatief is. Kan een pelletkachel wel een alternatief vormen voor gas en mazout of toch maar gewoon de grijze massa volgen en een condensatieketeltje kopen?
(in het geval je nog voor de keuze staat welke energiebron aan te schaffen)

Ik worstel ook met bovenstaand item, maar mensen in mijn omgeving beweren, dat pellets binnen afzienbare tijd ook serieus in prijs gaan toenemen. Dit aangezien electrabel en consoorten een goedkope groene stroombron hebben gevonden en alles opkopen wat op de markt komt.

Heeft er iemand een grafiek met de prijsevolutie van pellets in Belgie tem nu. (in scandinavië is de prijs op een jaar fors gestegen, wat met een beetje vertraging hier ook nog kan gebeuren. Waar staan we dan met ons goed gedrag?
Dan zijn we weer gebonden aan de prijspolitiek van enkele grote fabrikanten, net zoals met olie, en zijn we verplicht die hoge prijzen neer te dokken omdat we nu eenmaal een pelletkachel/ketel hebben staan die enkel op dit produkt werkt)

Het is toch logisch dat pelletfabrikanten hun prijs zullen verhogen als de vraag het aanbod overstijgt. Het aanbod aan pelletfabrikanten kan ook niet echt stijgen, aangezien het grondstofaanbod (zuiver zagemeel)ook niet zomaar zal gaan toenemen.

Gelukkig is het momenteel nog 16 °c en niet -16 want dat zou de prijs ook niet ten goede komen.

Graag jullie mening.

mvg
marjo

afbeelding van blixa372
05/12/2006 - 16:03

beste Mario,
ik kan je helemaal volgen,
behalve:
wat bedoel je met:
"Dit aangezien electrabel en consoorten een goedkope groene stroombron hebben gevonden en alles opkopen wat op de markt komt.""

??

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
05/12/2006 - 19:28

Ulrik,

Je hebt mijn vraagstaart fout gelezen...

Ik heb niet geschreven dat een speksteenkachel alleen goed is in slecht geïsoleerde woningen MAAR ook zeer geschikt in....

Mvg

JB

afbeelding van eric-15
05/12/2006 - 20:21

Mario schrijft:"...Het is toch logisch dat pelletfabrikanten hun prijs zullen verhogen als de vraag het aanbod overstijgt. Het aanbod aan pelletfabrikanten kan ook niet echt stijgen, aangezien het grondstofaanbod (zuiver zagemeel)ook niet zomaar zal gaan toenemen..."

Het is een illusie te denken dat er een (milieuvriendelijke) brandstof zou bestaan die de olieprijzen niet volgt: dit geldt voor houtpellets EN ook voor brandhout. En wat pelletproductie betreft zou je nog eventjes versteld kunnen staan over de hoeveelheden die vandaag geproduceerd worden:
http://www.bioenergyinternational.com/

Bovendien is de grondstof van pellets hout (niet noodzakelijk zagemeel), op dit vlak wordt er trouwens veel onderzoek gedaan naar genetisch gewijzigde houtgewassen die zeer snel groeien. Dus zolang er hout is, zijn er pellets. En zolang mensen willen betalen voor hun pellets, is bosbouw economisch interessant en duurzaam. Dit is de win-win situatie tussen de economie en ecologie.
Ik heb trouwens de indruk dat mensen op dit forum economie en ecologie verwarren: zij lijken te denken (of eisen) dat ecologische brandstoffen goedkoper moeten zijn dan fossiele brandstoffen. Het wordt tijd dat we ons realizeren dat energie geld kost, en de reeele prijs ligt veel hoger dan wat we vandaag gewoon zijn. Daar gaan we moeten gewoon aan geraken. Vanuit ecologisch standpunt is dit trouwens een goede zaak want hoe hoger die prijs, hoe spaarzamer men ermee gaat omspringen (isoleren, spaarzame toestellen, locale verplaatsingen zonder auto ...)

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/12/2006 - 20:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ja, maar zoals je zelf zegt: als er veel vraag is, zal de bosbouw gestimuleerd worden en mogelijks de prijs juist dalen. Economie en ecologie moeten niet verward worden, maar ze gaan zeker hand in hand.

afbeelding van eric-15
05/12/2006 - 21:01

Zodra iedereen (China en andere opkomende economische machten) op deze aardbol onze ecologische voetafdruk begint over te nemen zullen de prijzen exploderen: onze aarde kan dit gewoon niet dragen. Vandaar dat ik zeg dat de reele prijs van energie (en grondstoffen in het algemeen) veel hoger ligt dan wat we tot hier toe gewoon zijn...

afbeelding van hans-26
06/12/2006 - 18:59

Energie, in welke vorm dan ook, zal met de tijd zeker duurder worden. Daarom moeten we eerst denken aan isoleren. Als we voor de huidige woningen 2000 liter stookolie nodig hebben of 4000 kg pellets om in de vraagstaart te blijven, dan doet het inderdaad pijn als de prijs verdubbeld. Maar als je gaat toekomen met 400 kg pellets dan mag de prijs al stijgen met factor 20 om hetzelfde resultaat te hebben. Wat toch niet op 1 jaar zal gebeuren. Als de energie dan duurder wordt moet je er ook minder mee in zitten.

afbeelding van korneel-1
21/12/2006 - 16:13

welke bedragen zetten jullie op speksteenkachels!!
onze speksteenkachel heeft 9000 euro gekost, installatie inbegrepen. (wel in afslag)dit is nochtans een groot model.

afbeelding van eric-15
21/12/2006 - 17:29

Brandstof voor speksteenkachel ontsnapt ook niet aan de olieprijzen. Is uiteindelijk ook maar hout zoals pelletkachels.

Electrabel speelt hier trouwens een smerig spelletje: ze zullen de hout(afval) voorraden blijven opkopen tot de houtprijs gestegen is tot een niveau dat centrales op fosiele brandstoffen terug voordeliger wordt. Die prijsdrempel ligt momenteel nog wel lager dan de olieprijs omdat electrabel 'biomassacentrales' heeft met een uiterst slecht rendement (het woordje bio niet waardig). Daardoor zullen ze bij een gematigde prijsstijging reeds omschakelen naar fosiele brandstoffen... Een geluk met een ongeluk :-)

afbeelding van pierrick
09/01/2007 - 10:17

Mijn naam is pierrick en ik ben techniker voor mijn firma Girretz Energie Alternative rond Luik. Wij zijn importateur voor pelletkachels van de merk EDILKAMIN. Win hebben bijna 2000 kachels in vebrand en onze ervaring is altijd beter.

Als iedereen vragen over pellets, pelletkachels of cv op pellet heeft, aarzelt niet mij te contacteren per mail of per gsm.

We zoeken ook verkopers in vlaanderen in alle regio's. Kent u misschien iemand die al kachels verkoop.

Met dank

Pierrick
Girretz Pierre Energie Alternative SPRLU
pierrick [at] girretzpierre [dot] be
gsm: 0495/549367

PS: SORRY VOOR MIJN ORTHOGRAPHE IK BEN GEEN PERFECT TWEETALIG MAAR IK PROBEER TOCH...

afbeelding van peter-9
09/01/2007 - 12:03

Zoekt u een rustieke , klassieke of inbouw pelletkachel passend in de meeste woonkamers en wil U tevens genieten van hoogstaande technologie en warmte confort bezoek onze website www.edelflam.be

Wij sturen u vrijblijvend alle gewenste inlichtingen en foto's van gerealiseerde opstellingen.

afbeelding van gilbert.vanpoucke@telenet.be
20/06/2007 - 19:15

ik heb een idro pelletkahel gekocht "everflam" 17kw met keramiche mantel aan € 3400 + btw werk echt perfect........gilbert

afbeelding van gilbert.vanpoucke@telenet.be
20/06/2007 - 19:15

ik heb een idro pelletkahel gekocht "everflam" 17kw met keramiche mantel aan € 3400 + btw werk echt perfect........gilbert

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.