Passieframen hardhout, landelijke look? | Ecobouwers.be

U bent hier

Passieframen hardhout, landelijke look?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van limer
08/01/2014 - 13:36

Kent er iemand een fabrikant/plaatser/leverancier van hardhouten passieframen en deuren?

Liefst iemand die ze kan fabriceren in landelijke look?

Bijvoorbeeld:
http://blogimages.bloggen.be/magnus_villas/1997065-39f3b390746137e16d7e8...

http://www.rdk.be/?property=aartselaar-landelijk

Hetgeen je meestal vindt, zijn strakke, rechthoekige raamkaders, zonder veel tierlantijntjes.
Maar op zich doen de tierlantijntjes toch geen afbreuk aan het passiefverhaal, zolang deze er extern op bevestigd worden ter decoratie?

Alvast bedankt voor de feedback!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
08/01/2014 - 21:32

als je dat zou willen moeten die ramen 30-40cm dik zijn... Dat zijn dus halve boomstammen die je erin moet draaien. Nu twee balken van 20cm met een luchtspouw zou hetzelfde doen. En twee balken van 5cm met 1 cm spaceloft ertussen zou ook hetzelfde doen, maar bestaat gewoonwegniet. En een eenvoudig massiefprofiel met een vacuumisolatie erop verkleefd zou zeker een passiefraam moeten kunnen kloppen.

In theorie is passiefraam een of andere norm. Maar volgens mij met het glas uitgemiddeld met uw profiel isolatiewaarde en vooral ook de luchtdichtheid. Dus als je bvb vaste massieve ramen die perfect luchtdicht gemonteert zonde rkoude bruggen,  met het beste driedubbele glas , kun je theoretisch evengoed scooren dan met een passiefprofiel met een 20% zwakker driedubbel glas over gans de oppervlakte gerekend, zonder dat het bvb de theoretische passiefraamnorm gehaald heeft. Dus ik wil maar zeggen dat label is ook maar iets dat voor de eenvoud en transparantie van de keuze bestaat, maar kun je ook dat niveau halen zonder dat label als he tware.  hier zie je zo'n voorbeeld http://www.woodframes.be/folderwoodframes.pdf

In feite gebruiken passieframen lichte houtsoorten (populierenhout ), meestal gelamineerd (dus zeker geen massief, en zeker geen hardhoud), gehybridiseerd met polyurethaan, en meestal met aluminium als coating buitaan.

voorbeeld

http://www.isoframes.eu/nl/passief-ramen-en-deuren/isoframe05passief.aspx

Nu pouleyn gebruikt nogal zeer stevige hout en massieve vensters, maar passief is het niet. Ze hebben bvb nooit klanten die R=0.8 vragen... maar kunnen het leveren, hebben nooit klanten die luchtdichte afkleving vragen maar kunnen het leveren...

http://www.pouleyn.be/

 

En geco maakt reclame bij passieframen, terwijl ze volgens mij ook niet passief te noemen zijn, maar echt een mix van kunststoffen maar wel wonderbaarlijk gelijkend op oude ramen...

http://www.geco.be/

Die maakt volgens mij wat jij zoekt

http://www.houtenpassiefraam.be/

http://www.passiefhuis-shop.be/node/33

afbeelding van walter-8
09/01/2014 - 10:54

Bij http://www.ewitherm.be/ vind je wel een aantal versies in een rustieke stijl.

Het is me wel niet duidelijk waarom het absoluut 'hardhout' moet zijn. 

Maar ik denk dat je ieder raamleverancier je wel de tierlantijntjes kan leveren of plaatsen als je er naar vraagt.  't is niet omdat het niet in het uitstel raam te zien is, dat het niet te krijgen is (zeker gezien de nog steeds populaire fermette stijl in belgie).  

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.