Passiefhuisplatform zoekt renovatieprojecten voor onderzoeksproject | Ecobouwers.be

U bent hier

Passiefhuisplatform zoekt renovatieprojecten voor onderzoeksproject

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Benjamin - BBL
07/01/2014 - 10:35
Beste Ecobouwer,
 
Onze partner Passiefhuis-Platform vzw voert samen met 8 partners uit 5 Europese landen gedurende 2013-2016 het project COHERENO uit. COHERENO is gericht op het versterken van samenwerkingsvormen tussen alle betrokken partijen aan de aanbodzijde bij renovatie van eengezinswoningen van eigenaar-bewoners. Dit moet leiden tot een grote toename van het aantal renovaties van woningen naar (kosten-optimale) bijna nul-energie-niveaus en een verbetering van de kwaliteitsborging, zodat voorspelde energiebesparingen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.
 
Het project doet dit door het stimuleren van de aanbodzijde tot het initiëren en ontwikkelen van innovatieve business modellen die direct in de praktijk kunnen worden gebracht. Deze innovatieve business modellen, gebaseerd op intensieve samenwerking tussen de verschillende partijen van de aanbodzijde, bieden professionele marktoplossingen voor het verminderen van de kosten voor renovatie en het verhogen van de kwaliteit.
 
Het onderzoeksteam werkt aan een lijst van partijen die ervaring hebben met bijna nul-energie woningrenovaties in de particuliere sector met (zeer) hoge energieambities. Goede voorbeelden hiervan zijn nog schaars. Heeft u een goed voorbeeld? Geef het door aan Passiefhuis-Platform en vul het webformulier in: klik hier.
 
Meer informatie:  
Wouter Hilderson: wouter [dot] hilderson [at] passiefhuisplatform [dot] be / +32 3 2350281
 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.