Passief huis: sanitair | Ecobouwers.be

U bent hier

Passief huis: sanitair

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van the easterbunny
04/12/2007 - 19:30

Weldra beginnen wij aan de bouw van onze passief woning. Ik weet dat het zeker niet ideaal is, maar onze boiler hebben we om diverse reden in de kelder voorzien. Dit vlak onder de douche (bovenverdieping). Aagezien wij 20cm PUR vloerisolatie voor onze gelijkvloers voorzien wensen wij onze warmwaterleiding op voetjes naar de keuken te leiden. Op deze manier zijn deze met ong. 8-9cm PUR bedekt. Volgens mijn bescheiden mening is de boiler zelf niet beter geïsoleerd waardoor we de warmteverliezen in de leiding te verwaarlozen is. Hierdoor zal er onmiddelijk warm waterdoor de kraan vloeien?

Voor e douche ben ik og naar een oplossing aan het zoeken. Ik dacht er bv aan om de waterleiding in een PVC leiding te laten lopen en deze PVC buis volledig met PUR in te spuiten. Volgens mij is dit praktisch niet haalbaar, of dienen wij de PVC buis in stukken van max 1m lengte te voorzien.

Iemand betere oplossingen en/of opmerkingen?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/12/2007 - 20:42
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wij zitten met een zelfde vraag maar dan bij een LEW. Maar ipv PUR spuiten zouden wij isolatieplaten leggen: (2x5 cm + isolatie vloerverwarming). Ik had gehoord dat PUR spuiten niet overal evengoede densiteit zou hebben, bijgevolg ook minder isolatie.
Nu moeten wij ook 2 warmwater-leidingen op de vloer laten lopen. Dacht eerst de WW-leidingen op de eerste laag 5cm isolatieplaten te laten lopen, en de volgende laag er rond uit te snijden om dan tenslotte terug een laag isolatie voor de vloerverwarming. Maar ik denk dat dit niet de ideale oplossing is? Iemand een beter idee?

afbeelding van the easterbunny
05/12/2007 - 09:39

Paul, bedankt voor de armaflex leidingisolatie, maar ik denk niet dat dit voldoende is. Te dun naar mijn zin en de lambda waarde zou ook beter mogen.

Toch bedankt!

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/12/2007 - 11:17
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

leg een buis vann 10 of 8 mm naar de douche als het wat meters zijn dat bespaart echt
een buis van 10 geeft mij echt genoeg water om te douche ,ik moet ook nog wat veranderen dan ga ik met een buis van 8,proberen
daarom een vraagje hier ,als ik de eerste meter een buis van 8mm steek dan geeft ze aan de douche toch ook maar voor een buis van 8 af meen ik
lukt dat dan steek ik de gehele lengte natuurlijk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.