panelen met max rendement per m² ????? | Ecobouwers.be

U bent hier

panelen met max rendement per m² ?????

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frank-38
12/02/2009 - 06:05

Hallo,

ik ben op zoek naar de panelen met het max rendement per m². Ik ben redelijk beperkt in oppervlakte, en wil het max aan rendement. Wie kan mij helpen?
Volgens mij komen de sunpower panelen in aanmerking ..., zeker die van 315 wP, als die al verkrijgbaar zijn in belgié?
Iemand een idee van de prijzen en installateurs van sunpower? (west-vlaanderen)

Alvast bedankt

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Gunter DR
12/02/2009 - 11:29

Frank,

Ik kan u niet direct een antwoord geven i.v.m. Sunpower, maar ik heb afgelopen weekend op de innovatiebeurs in Hasselt de nieuwe panelen van Sunhunter gezien. Dit zijn panelen die bestaan uit rond PV-buizen. Ze beweren dat het rendement hoger is, waardoor er minder nodig zouden zijn.

Ik geloof dat hier ergens ook een vraagstaart over bestaat.

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/02/2009 - 12:16
jandc (niet gecontroleerd)

Die sunhunter dingen halen 92.6 Wp per m2 paneel. Conventionelen panelen halen 136.7 Wp per m2 paneel. 't is goed mogelijk dat die sunhunter spullen efficienter zijn per m2 PV oppervlak maar er zit gewoon minder m2 PV per m2 paneel.

afbeelding van serge-1
12/02/2009 - 12:27

Frank,

Ik heb zelf sunpower panelen geplaatst. De panelen van 315 wp zijn voor zover ik weet niet te krijgen in vlaanderen en in feite meer bedoeld voor industriele projecten. De 315 wp panelen brengen ook niet meer op per m² dan de de 215 wp panelen. Sunpower panelen zijn ook niet van de goedkoopste en dus beter alleen maar te gebruiken als de ligging ervan optimaal is. Het is mijn opinie en ervaring dat je beter af bent met voor goedkopere panelen te gaan aangezien je de meerprijs voor sunpower er bijna zeker niet gaat uitwinnen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.