Oude RADSON HR 331 herbruiken? | Ecobouwers.be

U bent hier

Oude RADSON HR 331 herbruiken?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van 3zl
27/11/2012 - 11:29
3zl

Beste creatievelingen,

Een ecologische gedachte is recuperatie. Vandaar volgende vraag.
Ik renoveer een oude woning met de nodige aandacht voor isolatie, luchtdichtheid, rwarecup, enz. Ik kom tot een k30 en heb (dmv warmteverliesberekening) ongeveer 4 à 5kw nodig voor het verwarmen van de woning. Er zal overal wandverwarming geplaatst worden en in de badkamer daarbovenop vloerverwarming. Kan ik de Radson hiervoor aanwenden of zal ik beter af zijn met een nieuwe aangepaste ketel (economisch,maar ook ecologisch). SWW mag ook geïntegreerd worden. Bewoning 2 personen.
graag jullie input.

Alvast bedankt,

Dries

1 Reactie

Reacties

afbeelding van tumkie
27/11/2012 - 20:16

Radson HR331 werd gemaakt tussen 1988 en 1995 .

Beestje heeft dus al heel wat dienstjaren . Rekening houdend met de leeftijd en de beschikbaarheid en de stijgende prijs van wisselstukken in de toekomst , lijkt het mij aan te raden om uit te kijken naar een alternatief .  Zowel economisch als ecologisch zal jer op vooruit gaan ... De Radson heeft zijn werk gedaan ! 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.