Oude plankenvloer hergebruiken | Ecobouwers.be

U bent hier

Oude plankenvloer hergebruiken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rikdevreese
07/01/2014 - 17:34

Om mijn zoldervloer te isoleren en de onderliggende balken te kunnen behandelen heb ik van de vloerplanken de tanden moeten loszagen en de planken losgemaakt. Ik plan nu om de zolder in te richten. De planken liggen nu los als een tijdelijke vloer, maar ik zou ze graag hergebruiken voor een nieuwe vloer. Ze missen dus hun groef en zijn ietwat geschoteld. Een beperkt aantal planken vertonen sporen van insecten.

Zou het een goed idee zijn de planken vast te schroeven in een onderliggende OSB (of Fermacell vloerplaat), de voegen op te vullen (met wat?) en alles op te schuren om zo een recuperatievloer te realiseren?

Andere ideeën voor een opbouw of hergebruik van de planken zijn welkom.

Rik

1 Reactie

Reacties

afbeelding van brother paul
08/01/2014 - 08:34

van de oude planken maak je brandhout ? dan ben je die insecten kwijt...

je spuit uw vloerbalken met madurox biactiv, zodat die insecten lekker doodgaan, of als je het natuurlijk wilt doen, je warmt uw gebouw eens op tot 60°... best in de zomer natuurlijk dat je niet teveel energie nodig hebt.

en een nieuw vloerke leggen met mooie multiplex platen, bruynzeel en andere...

of je koopt gewoon nieuwe massieve planken, ofwel eindig je met russische den ofwel met franse eik...

http://www.plankenland.nl/onze_vloeren/europees_eiken_vloeren.html

 

hun tips vind ik zalig om lezen...

http://www.plankenland.nl/tips.html

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.