Oude bakstenen muur behouden of ytong? | Ecobouwers.be

U bent hier

Oude bakstenen muur behouden of ytong?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van soapwater
17/07/2011 - 14:59

Ik begin stilaan plannen te maken voor de achterbouw. De overblijvende muren zijn een anderhalve steen dikke bakstenen muur met vochtkering (origineel BJ 1930), en een steen dikke bakstenen muur met vochtkering (BJ 1970) en één te metsen muur om beide te verbinden (klinkt een beetje ingewikkeld allemaal). De oudste (dikke muur) moeten we behouden. Deze zou ik langs binnen willen isoleren (zoals ik met de rest van het huis gedaan heb). Maar hier wil ik misschien werken met isolatie en daarvoor een ytong muurtje i.p.v. met Gyproc i.v.b. met de stevigheid en het ophangen van de keukenkasten enz... Voor de andere muur heb ik de keuze tussen afbreken of laten staan. Hij moet sowieso opgemetst worden zodat er een plat dak op kan rusten (nu is het een schuin dak). Het idee was om te isoleren langs buiten met hennep o.i.d. en daar leemplijster tegen. Ik heb reeds contact gehad met een bezetter en zij doen zowel binnen als buitenmuren. Of kepers met isolatie en houten afwerking (duur, maar mooier) Het ander idee is het muurtje volledig afbreken en met ytong een nieuwe muur zetten. Isolatie langs de buitenkant en laten bezetten of met hout afwerken. De vraag is: kan ik gemakkelijk houten kepers bevestigen op de ytong-muur om daar de isolatie tussen en de afwerking op te bevestigen of wordt dit niet gedaan? Ik heb niet zo'n goede ervaringen met pluggen in ytong. De vraag is of het de moeite waard is om het muurtje af te breken en opnieuw te zetten (ivm isolatie-waarden. Het gaat om een ruimte van 5 op 7 meter.  Kortom, veel keuzemogelijkheden maar welke is de beste?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.