Oud Nestor Martin kolenfornuis (cuisinière-buffet) | Ecobouwers.be

U bent hier

Oud Nestor Martin kolenfornuis (cuisinière-buffet)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Dummy65
14/11/2014 - 12:57

Hallo,

Ik ben naar dit forum verwezen omdat hier hopelijk iemand is die mij verder kan helpen.

Wij hebben onlangs een oud Nestor Martin kolenfornuis gekocht. Op internet is er over dit model bijna niets te vinden, behalve een oude brochure op de website ultimheat.com en dat was helaas net een ander model.

Mijn specifieke vraag is: heeft iemand ervaring met dit soort fornuizen en kan deze persoon mij misschien (evt. a.d.h.v. foto's) aangeven of het fornuis al dan niet compleet is? De aankoop is uit de overweging dat verwarmen en koken samen energievriendelijker is, en dit bakbeest (L1m x B52cm x H96cm) van ge-emailleerd gietijzer zal zeker goed verwarmen, mits het inderdaad bruikbaar is (dat zal ik ook nog moeten leren).

Graag hoor ik van iemand, ik ben na 2 weken zoeken wel toe aan een beetje specifieke informatie. Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van takske
14/11/2014 - 13:52

beste,

 

Steenkool is met voorsprong de meest vervuilende brandstof. Het stoot bij verbranding het meest CO² uit in verhouding met andere brandstoffen.Bovendien zit het dan nog eens vol met zware metalen zoals Cadmium en Arseen. Je haalt dus met steenkool wel een hoop ellende in huis. Let ook zeker op als je de kachel schoonmaakt en de assen er uithaalt. Ik zou je toch aanraden om een stofmasker te dragen.

Misschien kan je proberen om dat ding te doen werken op pellets. Maar mijn voorkeur heeft het in alle geval niet.

Veel plezier ermee!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.