oud huis zonder isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

oud huis zonder isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fillemon
28/11/2007 - 00:35

hallo mensen,

ik heb even jullie raad nodig. mijn ouders wonen in een huis van 1928, belle epoque, een vrij grote woning, hoge plafonds, veel ramen.... en GEEN isolatie.

en wanneer ik zeg geen isolatie: dan bedoel ik ook geen. Ze willen nieuwe ramen steken omdat de wind er zo door waait. en het glas is amper 2mm dik. maar ik denk dat het eens tijd wordt dat ze goed isoleren.

Dus daarom de volgende vraag.

Tussen het tweede verdiep en de zolder zitten houten balken met langs onder de kalkplaten van het plafond, op de balken liggen houten planken welke de vloer uitmaken van de zolder.

De dakcontstructie is een beetje geisoleerd, het is te zeggen hier en daar hangen wat matten rockwol, maar de wind blaast er nog altijd even goed, dus dat doet niet veel uit.
het dak winddicht krijgen lijkt mij niet zo eenvoudig (althans niet als ze het zelf willen doen) de balken zijn ook maar 8cm dik, dus veel isolatie kan je er niet tussen steken.

ik zou opteren voor de zoldervloer te isloren. Onder de houten planken kan je 15 cm isoleren dacht ik. ik zou kiezen voor het inspuiten van cellulosevlokken, want de houten vloer is moeilijk te verwijderen zonder veel af te breken.

ik vraag me dus af:
1)wat zouden jullie doen, indien de zoldervloer of het dak moet geisoleerd worden
2)moet ik in voor de zoldervloer extra zaken aanbrengen, een dampscherm ? of zo ? of mag die cellulose recht de zoldervloer in ?

vermits ik voorstander ben van de zoldervloer: er kan meer geisoleerd worden, de zolder is onbewoond en mag koud of warm zijn maak niet uit; zou ik misschien zelf wel de zolder in eerste instantie winddicht maken. mag ik menuisirite in repen snijden en tussen de steunbalken aan de dwarse latten nieten ?
3)of zouden jullie een ander materiaal hiervoor gebruiken
4)moet er nog iets geplaatst worden tussen de menuisirite en de pannen ?

hartelijk dank
vriendelijke groeten fille

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.