OSB op houten roostering of kan dit zwevend op EPS | Ecobouwers.be

U bent hier

OSB op houten roostering of kan dit zwevend op EPS

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stan-5
22/05/2005 - 23:35

Al verschillende vraagstaarten nagelezen maar nergens een antwoord op volgende vragen :
A: Kan OSB zwevend gelegd worden op 8cm EPS-250 SE (2x4cm EPS geschrankt gelegd op betonnen vloer op vaste grond). De bedoeling is op de OSB plaat (tand en groef, 18mm, watervast OSB3) houten parketplanken te lijmen van 15 mm dik. Kan dit zwevend geheel bewegen of opteer ik toch beter voor een houten rooster zoals Björn, met balkjes en daartussen EPS?
B: Is dit laatste isolatietechnisch wel goed gezien de houten balkjes fungeren als koude bruggen? Ik heb juist geopteerd voor erg drukvaste EPS-250(EPS 35SE) om het wiebelen tegen te gaan..
C:Heeft iemand een idee welke belasting ik per m2 op de OSB plaat mag zetten indien die zwevend op 8cm EPS-250 gelegd wordt?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.