opencellig pur: is dit de oplossing? | Ecobouwers.be

U bent hier

opencellig pur: is dit de oplossing?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Floris_
23/09/2013 - 14:33

Hallo iedereen,

Had afgelopen week een gesprek met iemand die vol lof was over opencellige PUR. Dat zou pur zijn op basis van lucht, dus geen gassen. (op waterbasis of zo iets?)

Is er iemand bekend hiermee?

Zij beweren dat de isolatiewaarde lager ligt dan klassiek PUR, maar dat isolatiewaarde constant blijft. Bovendien zou het niet schadelijk zijn voor de gezondheid wegens ontbreken van gas. (gesprek in kader van na-isoleren spouwmuren)

Is het dergelijk PUR wel aan te raden? Of zijn er ook (verborgen) minder goede eigenschappen?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-8
24/09/2013 - 09:06

Misschien eens de details/product naam vragen: op zich de structuur van pur net het gevolg van de manier waarom de reagentia met elkaar samen PUR maken.  En na de reactie en vervliegen van restgassen blijft alleen 'PUR' en een celstructuur over gevuld met lucht.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.