opbouw van plat dak op garage | Ecobouwers.be

U bent hier

opbouw van plat dak op garage

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steve-4
18/11/2005 - 08:00

hoi ,
ga op men garage zelf een plat dak plaatsen , nu vraag ik me af hou ik dat het beste kan opbouwen ?
zal even zeggen hoe ik het van plan was :
op de kepers wou ik 18mm osb plaat plaatsen met tand en groef en daarboven op 2 lagen roofing , dus een onderlaag en eentje met leislag , tussen de kepers wou ik dan de glaswoldekens plaatsen langs de binnenzijde .
zou ik zo condens kunnen krijgen aan de binnenzijde?
is roofing eigenlijk min of meer dampopen?

groetjes.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van hans-26
18/11/2005 - 08:38

Hangt er een beetje van af welke roofing je neemt. Er zijn in de speciaalzaak wel 100 soorten roofing voor allerlei doeleinden.

Je kunt eerst een onderlaag leggen die als damprem gebruikt wordt. Hierop kun je best isolatie aanbrengen, gewoon bovenop leggen, en daarboven komt dan de toplaag.

Hans V.

afbeelding van steve-4
18/11/2005 - 09:35

hadden ze me ook al gezegd om de isolatie onder de roofing te leggen maar ben wat bang voor brandgevaar bij het branden van de roofing op de isolatie omdat ik hier geen ervaring mee heb .

afbeelding van jefke
18/11/2005 - 12:13
jef

De isolatieplaten die ze onder de roofing leggen, zijn voorzien van een brandbestendige laag aan de bovenzijde( een soort taarpapier dat er opgeplakt is) Het is geen probleem om hierop te branden.

afbeelding van hans-26
20/11/2005 - 20:27

Steve,

Als je de platen van Rockwool zou nemen is dit de taurox die jij moet hebben. In alle diktes te verkrijgen.

Hans V.

afbeelding van steve-4
20/11/2005 - 20:42

ja , rockwool of zoiets zal het wel worden want had bij een bepaalde firma prijs gevraagd en kwam hij aanzetten met harde platen van 3cm , deze waren van pur gemaakt en duur dat dat was !!! en nog wreed ongezond ook word er hier gezegd.
het lijkt mij wel het simpelste om rockwool dekens tussen de kepers te plaatsten , dit is 17cm dat kan geplaatst worden .
de garage is ook vrijstaand en zal ook niet verwarmd worden dus zal toch geen bezwaar zijn om 17cm wol langs onder te plaatsen tegen een paar cm onder de roofing?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.