Opbouw buitenmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik had voor een komende bijbouw aan ons huis deze opbouw voor de buitenmuur in gedachte
(9 à 19 cm snelbouw muur - 2 of 3 x 7.5cm minerale isolatie in houtskelet - celit - minerale pleister).

Ik graag advies gehad bij mijn volgende bedenkingen:
* Zijn celit 3D wandplaten degelijk bepleisterbaar?
* Zijn ze voldoende om grondvocht uit de isolatie te houden onder het maaiveld? Misschien is het beter een roofing aan te brengen een halve meter onder en boven de grond? Of de waterkering tussen de pleister en wandplaten hoger doortrekken?
* Mag het houtskelet volledig onbehandeld zijn tegen vocht e.d.?

Reacties

Jef,

ikzelf kan geen antwoord op jou vraag geven, maar ik zit wel zelf met een vraag aan jou.
Hoe denk jij je houtskelet, waar je een dergelijke dikte aan isolatie kan tussensteken, vast te maken aan de gemetste binnenmuur? Worden dat ineens profielen met die totale dikte( massief of speciaal van die I-profielen met USB plaat ?), of denk je in lagen te werken met dunnere houten profielen, eventueel haaks op mekaar?

bert

Haaks op elkaar staande latten, 7.5cm diep, ong 3cm breed (halve keper). 60 cm tussenafstand voor de vertikale en 120 cm tussenafstand voor de horizontale. De houtstructuur draagt enkel de isolatie, de wandplaten en pleister, steunt op de muur en fundering en sluit mooi aan op de dakoversteek.
Bij 15cm iso: muur-horizontale-vertikale.
Bij 22.5cm iso: muur-vertikale-horizontale-vertikale.