Onderhoud oude cementtegels | Ecobouwers.be

U bent hier

Onderhoud oude cementtegels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van JonaVDB
28/05/2013 - 22:38

We zijn een rijhuis uit 1958 aan het renoveren en willen de oude vloer graag behouden. Bij het uitbreken van de schouw merkten we tot onze grote vreugde dat de vloer (cementtegel in dambord-motief) onder de schouw doorliep. Met behulp van bijtel, paletmes en schuurpapier probeerde ik zoveel mogelijk van de achtergebleven cement en roet weg te werken. Schuurpapier bleek in de laatste fase het meest efficiënt. Dit gaf de vloer op die plek wat extra glans en maakte de (vuil-)witte tegels iets witter. Verder ligt de vloer niet perfect recht (uitstekende tegelranden, barsten en putjes). Nu vroeg ik me af of het haalbaar is om hem op te schuren of te polijsten. Zouden we hiermee beide problemen kunnen aanpakken (egaliseren en verkleurde tegels opfrissen)? Hoe pakken we dit dan best aan? Alvast bedankt voor jullie hulp.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Lacroix
29/05/2013 - 22:18

Als je hem wil behouden, laat hem gewoon zoals hij is. Terug goed opdweilen met een geëmulgeerde was of traditioneel met 'Karolien' of andere zeep op basis van lijnolie. Opschuren of dergelijke en hij is naar de vaantjes. Kan je beter een nieuwe leggen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.