Ondergrondse regentank Hercules | Ecobouwers.be

U bent hier

Ondergrondse regentank Hercules

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pauldb
22/06/2006 - 13:22

Iemand ervaring met het ingraven van ondergrondse regentanks Graf Herkules 1600 l? Ik wil er zo 2 plaatsen (aangeschakeld); echter nalezen van de montage handleiding doet me vragen stellen:
http://www.graf-online.de/files/upload/EBA-Herkules-Tank Deutsch.pdf

1. volgens leverancier in België mag met "fijn zand" worden aangevuld, volgende handleiding moet de tank 50 cm rondom rond met grint 8/16 worden aangevuld. Eigenlijk zou ik ze liefst aanvullen met de uitgegraven grond van de put! Want dat maakt een groot verschil in hoeveelheid af te voeren grond

2. grondwaterprobleem
waar ik woon (Edegem) kan het grondwater in hele natte winters tot 80 cm onder de oppervlakte komen (schatting hoor, voortgaande op sporadische waterstand in kruipkelder).
In de montagehandleiding staat een tabel. Hoe dieper de tank in het grondwater zit, hoe meer grond (gewicht) er bovenop moet liggen. Logisch. Maar wel een vicieuze cirkel.
Volg even mijn redenering mee:
De Tank is 160 cm hoog. Het grondwater komt tot op 80 cm onder maaiveld. Stel dat ik de tank 80 cm diep in het water plaats, dan komt de bovenkant gelijk met het maaiveld.
Volgens de tabel moet bij een "eintauchtiefe" (onderdompelingsdiepte) van 80 cm, er 50 cm grond bovenop liggen. Dus, ik moet de tank dan 50 cm dieper steken... waardoor ze nu eigenlijk 130 cm diep in het grondwater gaat zitten. En dan moet er weer volgens de tabel zowat 85 cm grond bovenop liggen, m.a.w. ik moet mijn put nog 35 cm dieper maken, waardoor ze nog verder in het water steekt enz. enz.

Dus, hoe moet dat nu in de praktijk?
Bijkomend probleem is dat mijn riolering helemaal niet zo diep zit, en dat de bovenkant van de tank (overloop regenwater) zeker niet lager kan zitten.

Ik dacht eventueel die tank te verzwaren, door er bv. 20 cm beton in te gieten?
En is dat grondwater echt zo een probleem?
Wat advies is welkom, waarvoor dank.

Paul

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.