onderdak gewicht | Ecobouwers.be

U bent hier

onderdak gewicht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ronald
27/02/2007 - 21:05

Goedendag, ik ga mijn dak (gedeeltelijk) vernieuwen. Als onderdak twijfel ik tussen G...x en C...t 4D. Beide hebben voor en nadelen. Waterdichtheid van tand-groef, isolatiewaarde, overloopbaarheid enz. Daarover is hier al veel geschreven. Maar mijn vraag is anders.
Deze onderdaken dragen ook bij aan de gewichtsbelasting van het dak. Aan de hand van de technische gegevens kan ik wel uitrekenen hoeveel kg/m² er op komt maar ik zou graag weten hoe ik dit kan relateren naar mijn bestaande kepers en bruggen. Zijn hier rekentabellen voor? Of bij welke houtdiktes/houtsoort hoort welk gewicht (draagkracht)

Deze gegevens zijn voor mij belangrijk om te kiezen voor een houtvezelonderdak van 8cm of 6cm XPS (kweet het niet ecologisch maar kheb al 12 cm XPS steken tussen en onder de kepers) + 2,2 cm houtvezelonderdak en dit ifv. de toekomstige dakbedekking.

Ook rekeninghoudende dat er binnen het jaar ook een zonneboiler en 23 m² PV panelen op komen te liggen.

Tis een hele boterham en veel denkwerk vandaar de vraag naar hulp.
Alvast bedankt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.