onbeantwoorde vragen condensatieketel | Ecobouwers.be

U bent hier

onbeantwoorde vragen condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven-35
22/03/2005 - 22:32

Beste allemaal,
Zoals een aantal hier op het forum hebben wij ook een huis uit de jaren 50 gekocht. Wij plannen dit jaar nog het dak te vernieuwen (rotte balk) en de zolder goed te isoleren (ik moet nog eens snuffelen op het forum maar tips hierover zijn altijd welkom), hierdoor zouden we een schoorsteen kunnen wegnemen en een aantal ruimtes uitbreiden. En dus moeten we ook kijken voor een nieuwe CV installatie met gesloten verbranding. Dit forum heeft ons al overtuigd van de vele voordelen van een gascondensatieketel. Waarschijnlijk zullen we bij Atag of Viessmann een toestel zoeken (WAR, laag moduleren, reeds lang ervaring, V:Inox, matrix; A: lager geprijsd).
Na heel wat speurwerk op het forum blijven wij toch nog met de volgende vragen zitten:
1) Wij hebben nogal wat hout liggen dat we de volgende winters zouden willen gebruiken voor onze houtkachel in de living, maar die is te klein om ook de andere ruimtes te verwarmen. Valt dit te combineren met een condensatieketel die weersafhankelijk geregeld wordt? Of kunnen we het hout beter buiten laten liggen???
2) We overwegen om eventueel ook met een zonneboiler te werken, is het evenwel mogelijk om eerst een condensatieketel te plaatsen en daar dan later nog een zonneboiler aan te koppelen? Dit om de kosten en premies wat te kunnen spreiden.
3) Viessmann of Atag, hoe lang hebben zij al ervaring met condensatie gaswandketels? Verschil qua levensduur?
4) ATAG HR5003 moduleert duidelijk lager (3.8-23.0 of 5.3-30.7) dan Viessmann Vitodens 300 (6.6-26.0 of 8.7-35.0). Is dit slecnts theoretisch? Is dit een doorslaggevend argument pro ATAG?

Alvast bedankt!
Steven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.