Omkeerdak isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Omkeerdak isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van AntonLaenen
06/05/2013 - 19:59

Hallo,

Tijdens onze verbouwingen heeft men het plat dak tussen de houten draagbalken geisoleerd en erbovenop. Ertussen zit 16cm glaswol en erop licht 6 cm pur.
In de badkamer is echter een deel bij aangebouwd waarbij geen houten balken werden gebruikt => hierop licht dus 2x 6cm pur. Een ander deel van de badkamer heeft wel de oorspronkelijke houten balken maar geen glaswol => enkel 6 cm pur dus.

We zouden hier dus graag extra isoleren maar de roofing licht er al. Ik dacht aan extra isolatie via het omkeerdak-principe. DOW heeft hiervoor een oplossing; een xps plaat met een laagje mortel als ballast en bescherming tegen UV. (zie link: http://building.dow.com/europe/be/bd/prod/roofmatelgx.htm)
Ik merk echter dat deze platen enkel in grotere hoeveelheden te koop zijn en dan wel iets kosten. Omdat ik nog materiaal heb en financiel en ecologisch wil besparen lijkt aankoop van geheel nieuw materiaal mij overbodig. Ik heb hierover wel enkele vragen voor ik begin:

Ik heb nog xps platen en heb binnenkort een stabilisé nodig dus heb waarschijnlijk wel beetje over. Kan ik zelf een laagje stabilisé (1cm ?) over de xps platen leggen om ongeveer hetzelfde als de DOW-platen te bekomen ? Heeft dit geen negatief effect op isolatiewaarde of levensduur ?
Kan ik ook PIR gebruiken ? De ruimte is beperkt en hogere isolatiewaarde is hier altijd beter, alleen is pir misschien niet geschikt voor omkeerdak ?

Alvast bedankt !

MvG, Anton.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.