Nokzolder alsnog bij isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Nokzolder alsnog bij isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van snyer
02/12/2015 - 23:45

Onze woning heeft op de 1e verdieping kamers onder het dak. De nokzolder is bereikbaar maar niet uitgerust om te bewonen. De vloer ervan (dus het plafond van de kamers eronder) is geïsoleerd met steenwol tussen de houten structuur. Die rust op het plafond van de kamers die eenvoudige ineengekliket panelen zijn . Tussen de steenwol en die panelen zit een soort plastic folie. Omdat in de zomer het nogal warm kan worden op de 1e verdieping dacht ik er aan om ook het dak van de nokruimte te isoleren. Het kan er bloedheet zijn in de zomer en ik stel dat die warmte door wordt gegeven naar de kamers er onder ondanks de isolatie.Actueel zit in de nok enkel het onderdak uiitgevoerd in menuiserit. Goed idee? Welk isolatiemateriaal en afwerking? Het is best een grote ruimte.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.