Niko Home Control | Ecobouwers.be

U bent hier

Niko Home Control

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thesnuffel
05/11/2012 - 12:12

Hierbij de start van een nieuw topic. Namelijk de ervaringen met Niko Home Control.

Graag verneem ik wat jullie ervaringen zijn ivm Niko Home Control. Waar de problemen zitten en hoe creatief er wordt omgegaan met instellen van de software.

Zelf ben ik ook nog volop aan het uitbreiden. Veel is op te lossen maar hier en daar toch nog enkele praktische problemen zoals het laten werken van de balansventilatie (paul novus) met de ventilatiemodule.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Stefan Van Overtvelt
18/02/2013 - 14:42

Hans,

 

We zitten hier in bijna hetzelfde schuitje. We zouden graag de screens automatisch laten bedienen met een paar sensoren (wind, zon, binnentemp.,...) maar hebben er voorlopig niet echt een zicht op hoe. 

Eén nummer is hier alvast op zijn plaats en dat is de NHC- infolijn : +3237789080

Voorts mogen we ook technische fiches doorsturen mochten we dat wensen.

 

Zijn er mensen met ervaring in het sturen van de screens adhv sensoren?

 

Stefan

afbeelding van Stefan Van Overtvelt
18/02/2013 - 14:44

   >

afbeelding van thesnuffel
18/02/2013 - 14:49

Stefan,

screens bedienen via NHC is hier ondertussen gelukt. Gewoon via potentiaalvrije sensors (eltako) voor wind en zon.
En daarbij nog eens een gewone schakelaar die moet op staan om aan te geven dat het systeem moet werken.

Die gewone schakelaar kan dan afgezet worden bijvoorbeeld in de winter wanneer de screens niet moeten werken. Of wanneer de ramen worden gepoetst, of ... 

Bedoeling was eigenlijk om te koppelen aan binnentemperatuur. Maar helaas is de thermostaat van NHC daarvoor niet bruikbaar.

Momenteel staan de screens dus af hier, want alle beetje zon is nu zeer welkom om ons huis mee op te warmen. Nog even wachten dus tot wanneer ze terug in werking mogen treden om te zien of het nog steeds functioneert.

Veel succes.

afbeelding van stefan-14
18/02/2013 - 20:57

snuffel,

 

dat is toch makkelijk op te lossen?

gebruik een gewone thermostaat NO contact en sluit deze aan op een DI van NHC en gebruik deze om screens naar omlaag te sturen?

 

de multisensor van Eltako is inderdaad goed, om screens naar boven te sturen bij teveel wind, regen

omlaag zie ik niet direct een oplossing met deze.

 

ik zou nog een stap verder willen gaan en screens naar omlaag sturen gevel per gevel, maar dat lukt dus niet meer met een thermostaat binnen, ik zou dan een lichtsensor moeten gebruiken op 3 gevels ? (noord niet natuurlijk)

 

of ziet er iemand een andere oplossing?

 

alvast bedankt

stefan

 

afbeelding van thesnuffel
19/02/2013 - 07:27

Klopt. Maar dat betekent een extra module, extra thermometer, ... En als ik het gewoon tijdelijk kon oplossen met een schakelaar. Is dus een tijdelijke en zeker goedkopere oplossing.

Wat betreft de screens per orientatie: dit heb ik gedaan via tijdschakeling. De zon is immers maar enkele uren aanwezig per orientatie. En zo lukt het via 1 wind en 1 zonsensor. Daarbij is zowel het naar beneden als naar het boven gaan gewoon mogelijk.
Heb wel even creatief moeten zijn met programmatie NHC. Want eltako stuurt maar een kort signaal uit. maar door dit te koppelen met een virtuele output is dat op te lossen.

mvg,

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.