Nieuwe(re) wasmachines op regenwater bijna niet doenbaar... | Ecobouwers.be

U bent hier

Nieuwe(re) wasmachines op regenwater bijna niet doenbaar...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Stevain
08/01/2013 - 14:58

Hallo, Ik graag even gevraagd bij wie zijn wasmachine op regenwater is aangesloten. Zoja, welk merk en type wasmachine is dat dan want onze recente Siemens produceert constant een teveel aan schuim (met alle gevolgen van dien... schuimdetectie in werking, niet meer automatisch zwieren,...). Ook met een heel geringe hoeveelheid aan waspoeder blijft het probleem. Verder hebben we zowat alles al geprobeerd zonder succes... De producent zegt dat wasmachines eigenlijk nooit gemaakt zijn om op regenwater aan te sluiten... toch maar een bizarre redenering me dunkt. Maar in de handleiding staat er inderdaad te lezen... aan te sluiten op drinkwater... Wie kan helpen ? Steven.

17 Reacties

Reacties

afbeelding van wouter-10
08/01/2013 - 15:13

Dag Stevain,

 

bij mij regenwater op een Zanussi van een 9 jaar oud. Ik merk geen problemen. Is het misschien zo'n ecobubble? Mogelijks heeft dat een invloed?

groet

Wouter

afbeelding van Stevain
08/01/2013 - 15:21

Wouter, het is de Siemens WM14Q470FG/01 Vairoperfect A+++, prima toestel althans voor te wassen op leidingwater...

afbeelding van wouter-10
08/01/2013 - 15:40

Dag Stevain,

 

blijkbaar geen ecobubble. Geen idee waaraan het kan liggen... Maar als het zo in de handleiding staat, zal er wel een duidelijke reden voor zijn. Is wel balen, dan koop je een zuinig toestel, kan die niet op regenwater...

groet
Wouter

afbeelding van brother paul
08/01/2013 - 17:26

staat uw hardheid juist ingesteld ? is hardheid 0 

afbeelding van charel
08/01/2013 - 17:48

Het grootste verschil tussen regenwater en leidingwater als je het gebruikt voor de was is dat er geen kalk in het regenwater zit.

Kalk neutraliseert voor een deel de werking van wasprodukten. Met regenwater heb je hiervan dus veel minder nodig om het water te laten schuimen.

Dus veel minder zeep gebruiken en misschien ook een andere soort zeep. Ook geen wasverzachter gebruiken.

Charel

afbeelding van robin demey
08/01/2013 - 18:39

Eens met Charel: maximum de helft van de zeep gebruiken en geen wasverzachter (nodig).

afbeelding van Roel P.
09/01/2013 - 08:42

Beste Stevain,

als ik het goed heb, hebben we sinds twee jaar een Siemens WM14S840FG met IQ700 intelligent doseringssysteem
aangesloten op het hemelwatersysteem.

Nog nooit problemen gehad met overdadig schuimen.

 

Roel

afbeelding van jef-14
10/01/2013 - 05:03

Onze Asko 11505 heeft nooit anders gekend dan regenwater net zo min als haar voorganger.Het moet dus zeker mogelijk zijnWordt er bij jouw soms op 1 of andere manier ontkalkt ? Ik zou gewoon informeren bij de fabrikant. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ze niet op regenwater kan werken. 

 

afbeelding van Lacroix
14/01/2013 - 23:04

Hoe kan er kalk in regenwater terecht komen?????

afbeelding van Ivan Uyt
20/01/2013 - 09:47

Miele wasmachine draait (bijna) altijd op regenwater. We gebruiken wel vloeibaar wasmiddel voor de "gekleurde" was (Woolite). Geen problemen met overdadig schuim. Voor de "witte" was gebruiken wewaspeoder (Dash). Hier ook geen probleem.

afbeelding van AmbiHans
26/01/2013 - 19:36

In regenwater zit inderdaad geen kalk, wat schuimen bevorderd.

Vaste regel is, ook bij leidingwater met ontkalker, minder detergenten gebruiken, tot bijna de helft minder.

Enigste nadeel van regenwater is dat je het niet onder controle hebt, en dus nooit gegarandeerd zeker bent van de samenstelling.

Maak je gebruik van actieve koolstoffiltering op uw regenwater ?

afbeelding van wim-43
01/05/2013 - 00:45

Hier zelfs een Samsung Ecobubble zonder problemen op regenwater,...

Ik vermoed dat je via een of ander (service)menu de waterhardheid kan instellen. Als deze voor heel hard water staat ingesteld en er eigenlijk regenwater door je machine gaat  dan kan ik me voorstellen dat er behoorlijk wat schuim gevormd wordt.

afbeelding van waltervaes
01/05/2013 - 07:20

Wim ben je tevreden over die eco bubble? Kan je alle soorten wasmiddel gebruiken?

Ons wasmachine is meer dan 20 jaar oud en heeft al enkele probleempjes.

Dus dacht misschien ook een eco bubble te kopen.

afbeelding van wim-43
09/06/2013 - 23:53

Zeer ! tevreden over het Samsung Ecobubble toestel. We hebben het grootste model genomen. Tot 12 kg was ineens erin! Wat je er ook in steekt, de machine weegt de hoeveelheid en past wastijd en water- en energieverbuik aan aan het gewicht.

We verbruiken eveneens merkelijk minder wasproduct. Wij gebruiken vloeibaar wasmiddel, maar poeder wordt ook ondersteund door het toestel.  Ik zou eens moeten proberen zonder wasmiddel, want volgens mij wordt het dan ook proper ;-), zo weinig wasmiddel verbruikt het toestel.

Nu een goed half jaar in gebruik, ik kan dus geen lange termijn beoordeling geven bijvoorbeeld ivm betrouwbaarheid,....

afbeelding van Johnnny
23/01/2014 - 10:38

Wij hebben jarenlang gewassen met regenwater, en een teveel aan schuim hadden wij ook in het begin. Omdat regenwater veel minder kalk bevat is het water zachter dan het zachtse leidingwater, maar vandaar ook dat je veel meer schuim produceert ! Je mag dan ook de hoeveelheid zeep enorm verminderen! Probeer dat eens, wij gebuikten maar 1/3 zeep als dat we nu bijvoorbeeld gebruiken, nu dat we weer op leidingwater zitten. Veel kans dat het probleem zich dan niet meer voordoet. En het staat trouwens op alle handleidingen ... enkel te gebruiken met leidingwater, maar dat is ook omdat ze anders alle problemen zoals slib ed. moeten oplossen, de wasmachinefabrikanten.

Daarentegen, gebruik geen regenwater voor de vaatwasser, de douche of het bad, want er kunnen toch wel micro-organisme inzitten die gevaarlijk kunnen zijn wanneer je ze binnenkrijgt!

afbeelding van charel
23/01/2014 - 11:20

Het leven zit vol gevaren!

Douchen of baden met regenwater is als gevaar echter te verwaarlozen. Zoals ook zwemmen in zwemvijvers, in de zee, in het zwembad enz...

afbeelding van banned user
23/01/2014 - 23:10

En vele(70) jaren terug kwam het gewoon uit waterput net zoals ik nu hemelwater uit bovenste grondlaag pomp.

Proper en zoveel ik wil .

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.