nieuwe gaswandcondensatieketel kiezen voor nadien in systeem te zetten met zonneboiler, en cv haard | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuwe gaswandcondensatieketel kiezen voor nadien in systeem te zetten met zonneboiler, en cv haard

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van franky vdw
18/12/2011 - 11:46

we gaan een nieuwe gascondensatieketel plaatsen (oude ketel is 25 jaar oud een radson). Huis van 1952. na kelder en kruipruimte te isoleren en dak willen we de verwarming aanpakken.
Met het wegvallen van premies, moeten we iets sneller dan voorzien in onze planning een beslissing maken ivm de gaswandcondensatieketel.
Heb al vele threads hierover gelezen en zit nog met een bijkomende complexiteit
We willen nadien op het systeem een houtvergasser cv haard (walltherm of andere) plaatsen en mogelijk ook een zonneboiler ...met 1 gemeenschappelijk buffervat.

Nu de plaats waar het buffervat dient te komen is max 1.9 meter hoog en de toevoeropening (deur) is 82 cm
Ik hoor dat 800 liter een minimum is voor dergelijk systeem...maar beter nog 1000liter, bestaan die in verschillende formaten zodat ik deze in mijn kelder krijg, of is het beter van 2 kleinere buffervatten aan een te laten koppelen.

Welke ketel kan ik het beste plaatsen als ik nadien (binnen 2 jaar) dergelijk systeem wil bij aankoppelen?? (om dure en complexe aanpassingen te voorkomen). ze hadden me een junkers ceratop aanbevolen (doorstroom) omdat deze qua sturing beter zou zijn om zonneboiler en cv haard op aan te sluiten.
Kan een Buderus dit ook (moet nog kopen dus alle types zijn nog open) .
Voorzie ik het best nog een klein internboiler ipv doorstroom om als cvhaard niet aan het branden is , ik toch nog snel warm sanitair water heb, of is dit onzinnig als ik later een buffervat ga plaatsen waar alles op komt...of zowiezo de ketel niet op het grote vat aansluiten omdat deze dan een zeer grote hoeveelheid water constant op temperatuur dient te houden?

graag zo snel mogelijk jullie ervaringen, daar de tijd begint te dringen en ik na alle folders en specificaties er nog niet uitgeraak.

alle input welkom
Mvg,
Franky

1 Reactie

Reacties

afbeelding van tumkie
18/12/2011 - 21:56

Buderus heeft een regeling (4000-regeling met 444-module ) waarmee je de Buderus-ketel perfect kunt laten samen werken met een Buderus zonnesysteem en een Buderus-haard

 

www.buderus.be

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.