Nieuwe gas condensatie ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Nieuwe gas condensatie ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bruno-13
18/10/2006 - 11:32

Halo, Heb een offerte gekregen voor het volgende materiaal. Vaillant Ecotec plus VC 306 Vaillant VIH150 Vaillant Calormatic 400 Heb al eens rond gezocht op het forum naar andere berichten over het voorgestelde materiaal maar heb zo onmidelijk niks gevonden. Mijn vraag is nu of iemand al goede/slechte ervaring kent van de voorop gestelde toestellen ? Alvast bedankt !

92 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/10/2006 - 21:54
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

beter kiezenvoor buderus , viesmann.
Kwalitatief beter dan vaillant, en dit uit ervaring meedegedeelt.

Echter dit ter zijde wil hier niet gaan beginnen om commercieel te zijn maar om een gegronde opinie te geven in verband met vooropgestelde merk

afbeelding van bram tanghe
28/10/2006 - 14:07

Vaillant is gewoon de beste. Ze zijn niet voor niet de marktleider in België en Europa met condensatieketels.

Buderus en Viessman hebben helemaal geen ervaring met gaswandketels. Dit is de corebusiness van Vaillant en het is ook een Duitse fabrikant. Er zijn zeer veel problemen met de condensatieketels Viessman en de technische interventies zijn onbetaalbaar !

afbeelding van Magchielse
20/02/2012 - 16:23

Beste Bram,

 

Eindelijk nog eens iemand die mijn mening deelt! Wij zijn in 2004 voor een Viessmann HR-ketel gegaan (geen wandketel wel te verstaan) omdat zij een goede reputatie op de markt hadden, net als Buderus. Mijn ouders hebben een tweetal jaar later een wandketel van Vaillant gekocht (hadden vroeger een Buderus; geen wandketel).

Heb ik al spijt gehad van die aankoop ! Al ELKE winter is er een probleem geweest met een geheel nieuwe installatie: leidingen, radiatoren en ketel ! De eerste jaren vond de installateur niet wat er scheelde ('k moet zeggen, hij bleek ook niet echt onderlegd te zijn in zijn stiel, tot mijn grote spijt); daarna zijn er techniekers eEN een verkoper van Viessmann zelf gekomen. Die draaiden eerst rond de pot maar uiteindelijk gaven ze toe dat er een probleem bleek te zijn met het toestel - de warmtewisselaar. Die was helemaal vervuild door elektrolyse. De installateur heeft een nieuwe warmtewisselaar gestoken - na eindeloze discussie, gratis. Bleek dat dat niet de volledige oplossing was. Later heeft een andere chauffagist stukjes buis aan de ketel vervangen (van ijzer naar kunststof) omdat dat voorheen de oorzaak van de vervuiling (elektrolyse (koper en ijzer)) zou geweest zijn.  Daarna heb ik vorig jaar 2 radiatoren vervangen omdat ik onvoldoende warmte in de keuken kreeg. Deze winter is het nu in de keuken voldoende warm maar warmen de radiatoren in de woonkamer helemaal niet. 

De chauffagist staat voor een raadsel. Hij ziet dat de warmtewisselaar weerom sterk vervuild zit en weet eigenlijk niet waarvoor hij staat.  Hij stelde voor om de hele installatie te spoelen omdat er misschien verstoppingen zijn door vervuiling. Maar eigenlijk is hij ook niet zeker dat dat dé oplossing zal zijn. Ik word er ook moedeloos van. De voorbije week draaide de ketel non-stop en haalde ik in de woonkamer amper 13°C. Dit is niet echt een temperatuur om gezellig voor de tv te hangen en ik hou mijn hart vast voor de afrekening van de gas.

Mijn ouders hebben een héél stuk minder voor hun ketel betaald en hebben nog geen enkel probleem gehad. Aan mij zal Viessmann zeker geen goede reclame hebben ! Als je als producent van een artikel weet dat er zaken niet in orde zijn, heb dan toch ten minste het lef en zelfs de fierheid om dat toe te geven en lever service als je klanten wil houden en/of tevreden stellen.

afbeelding van bart van goal
28/10/2006 - 15:46

beste

ik zit ondertussen al 5jaar in deze business en ik verkoop de Viessmann Buderus en vaillant. en ik denk dat bram in een omgekeerde wereld leeft en zich heeft laten verleiden door de prijs van de Vaillant ketels. We kennen dit merk van de oude geizers die heel degelijk waren gemaakt maar ven HR top condesatieketels zoals de Vaillant ecotec hebben ze nog niet zoveel verstand van.

testaankoop heeft deze 3 merken ook getest (Comfort,levensduur en service) en de uislag liegt er niet om Viessmann stond op 1 Buderus op 2 en Vaillant kwam na ariston op 4.

ook mijn klanten zijn niet te spreken over vaillant. je moet altijd wachten op de service en hartje winter is dit niet plezant.

ik wil je geen merken opdringen maar als ik van u was zou ik die offerte laten vallen en voor Buderus of viessmann kiezen.

groetjes bart

afbeelding van Anonieme gebruiker
13/07/2009 - 12:54
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Nochtans als viessmann zo goed is, waarom geven ze dan maar 2 jaar garantie, terwijs vaillant 2 jaar geeft op alles en 5 jaar op de warmtewisselaar??

afbeelding van Magchielse
20/02/2012 - 16:24

Voilà, right !

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/11/2006 - 16:37
jandc (niet gecontroleerd)

Waarom is inox perse beter? Als ik efkes naar de specificaties kijk van die Ferroli dan loop ik er ook niet direct wild van moet ik zeggen. 'k zou denken dat Weishaupt een repuatie hoog te houden heeft.

afbeelding van thomas-15
03/11/2006 - 18:20

dit is geen vergelijk

vaillant zijn keteltje kost 1500euro
Viessmann de zijne het dubbele

Das ook het verschil in kwaliteit=het dubbele

Zoals eerder gezegd : viessmann en buderus ,daar miskoop je je nooit aan!

Wees gerust ! service Viessmann is heus ok ,maar even duur als die van Vaillant...
Alle merken-service is zo duur...

afbeelding van stijn Jardin
03/11/2006 - 16:13

speelt het een rol waar je het expansievat hangt? bij mij is er plaats op gelijkvloers boven in de muurkast die als nutsvoorzieningskast gaat dienen. de ketel komt er recht boven een verdiep hoger. En is het noodzakelijk van een expansievat te plaatsen als er in de ketel al een zit?

de installateur rade mij dit aan omdat de exp van de ketels nogal beperkt is en daardoor sneller verslijten.

afbeelding van teizman
02/11/2006 - 22:24

Ik heb van een weisshaupt installateur te horen gekregen dat hij zelf dit merk nooit kiest voor condensatie-gaswandketels. !!!!

Hij gebruikt voor al de rest zijn eigen merk uiteraard.
Voor cond.gaswandketels zou de legering van Weisshaupt waarschijnlijk de reden zijn: inox ketels zijn dan de betere keuze aldus deze installateur.

Nu komt het: hij raadde mij ferroli aan voor cond. gaswandketels: Inox met twee wilo pompen (en dus geen drie weg mengkraan die kwetsbaar zou zijn) en de electronica komt van een Duitse reus waarvan ik nu even niet op de naam kan komen.

Op papier lijkt dit inderdaad de ideale ketel......

afbeelding van bram tanghe
28/10/2006 - 16:31

Viessman en Buderus hebben gewoon geen service !!!!

Voor de prijs koop je een Bulex, ferroli of Ariston.

afbeelding van chathanky
28/10/2006 - 16:58

Eenduidig advies zo, wordt het zo al duidelijker wat het wordt?

Kijk eerst eens wat je wensen zijn, dan is de grote keuze al wat minder en heb je de ketel die aan jou wens voldoet.
Zoek dan een installateur die met het merk bekend is.

Je krijgt mischien niet de beste ketel volgens velen (echt slechte ketels zijn een uitzondering), maar degene die hem onderhoud weet precies waar de zwakke punten zitten en is je sneller van dienst dan dat je een voor de installateur onbekende ketel laat installeren.

Een installateur zal je ook liever geen slechte ketel verkopen. (Een merk dealer kan twijfelachtig zijn omdat deze maar een merk verkoopt)

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/10/2006 - 17:00
jandc (niet gecontroleerd)

Ondertussen heb ik van meerdere installateurs gehoord dat Weishaupt echt wel beter is dan Viessmann dus zou ik wel denken dat Viessmann NIET de top is.

Vaillant zijn zeker geen slechte ketels maar er zijn betere. Dat betaal je dan ook...

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/11/2006 - 14:37
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Bram,

vaillant wordt veel verkocht door slechts 2 punten:

a. de bruto kotaloog prijs heel laag houden
b. de korting voor de installateur groot houden

Veel installateurs kijken naar hun gelg (grote korting = meer winst)
De lage bruto prijs zorgt erweer voor dat de klant deze kiest is de goedkoopste.

Zoals hier reeds vermeld Vaillant net zo goed is. Praat hier uit ervaring hebben vele ketels van Vaillant staan echter door de vele problemen, klachten klant hebben we resolute gekozen voor beter kwaliteit van Buderus. (Viesmann prijsklasse is iets te duur in onze regio)
De prijs is niet steeds het dubbele hoor.

Buderus condensatieketels zijn de zelfde makelij als de nefit ketels in nederland (nu Nefit - Buderus genoemd) . Dit merk staat daar al jaren bekent om zijn kwaliteit.

Ken veel mensen die eerst kiezen voor de goedkoopste maar daarna klagen als er de problemen opduiken.

afbeelding van jan van achte
04/11/2006 - 17:02

Vraagje:

Voor zover ik kan zien hebben Buderus condensatiegasketels (Logamax Plus GB142) een aluminium warmtewisselaar.

Als ik een ding op dit forum over condensatiegasketels heb vernomen is dat de ww in inox moet zijn.

Waarom is de Buderus dan zo goed ?

Welke garantie biedt Buderus (op papier) en wat betekent dit effectief ? Zelfde vraag heb ik eigenlijk ook voor Viessmann.

Mvg

Jan

afbeelding van jan van achte
04/11/2006 - 17:02

Vraagje:

Voor zover ik kan zien hebben Buderus condensatiegasketels (Logamax Plus GB142) een aluminium warmtewisselaar.

Als ik een ding op dit forum over condensatiegasketels heb vernomen is dat de ww in inox moet zijn.

Waarom is de Buderus dan zo goed ?

Welke garantie biedt Buderus (op papier) en wat betekent dit effectief ? Zelfde vraag heb ik eigenlijk ook voor Viessmann.

Mvg

Jan

afbeelding van lambert-2
02/11/2006 - 23:11

Misschien gewoon een Pelletkachel aanschaffen. Schijnt de toekomst te zijn...

afbeelding van lambert-2
28/01/2007 - 19:57

Eeuwige vraag, de verscheurende keuze, welke ketel.
Komt er op neer, Viessman, Atag, Buderus. Alle drie goede ketels, te gebruiken in verschillende combinaties.

Denk dat service ook heel belangrijk is. Wordt maar al te vaak onderschat of wordt bij aankoop niet naar gekeken.

Misschien een vraag tussendoor, die combi-ketels met geintegreerde zonneboilers. Atag en buderus geintegreerd, maar de Viessman extern. Hebben eerste 2 betere integratie met optimaler gebruik van die boiler, of maakt het niets uit?

Bedankt.

afbeelding van pe
31/01/2007 - 18:19
Pe

Ik zoek zelf ook een passende ketel , ik heb het meeste vertrouwen in atag,die installateur gaf mij 10 jaar omnuim waarborg op de ketel,15 jaar op de warmtewisselaar en 5 jaar omnium op de rest,dus......
Een vaillant installateur gaf me slechts 2 jaar!!
Grtz peter

afbeelding van technieker buderus
24/01/2008 - 21:06

Hoi,

Ik lag me te pletter wat ik hier allemaal lees op dit forum.
Ikzelf ben technieker bij de firma buderus. eerst en vooral wil ik reageren op wat BRAM zegt wij buderus hebben op gebied van wandketels veel meer te bieden dan een ander merk. Daar buderus Nefit nederland heeft overgekocht enkele jaren geleden. Nefit die al tientallenjaren marktleider is in nederland. Ook wil ik even duidelijk maken waarom interventies soms duur zijn en waarom mensen denken dat ze lang moeten wachten. Duur: als bij ons iets in garantie is dan is het ook GRATIS alles verplaatsing werk en wisselstukken, concurende merken geven soms enkel de wisselstukken in garantie. Als het echter buiten garantie is dan betaald de klant verplaatsingskosten dit zijn de kosten voor de auto, mazout, onderhoud,... klant betaalt ook 1uur werk en de wisselstukken, zo werkt elke firma als het buiten de garantie is. Waar ik mij dan ook ongelooflijk in erger is dat mensen dan een goedkoop brol toestel van concurende merken kopen, daar hebben ze dan 1000euro voor betaald en en wil dat die dan evengoed en evenlang meegaat als een toestel van 2500euro, je moet appels met appels vergelijken he, Het zijn dan ook die mensen die het eerst klagen en zagen als hun toestel van 1000euro zeer regelmatig lekt, of het niet wil doen. je vergelijkt toch ook geen hyundai met een BMW..

Groetjes sven

afbeelding van monte
24/01/2008 - 22:23

beste buderus technieker
de redenering dat iets goedkoop altijd slecht is en iets duurs altijd beter,houdt niet altijd steek
zie de aangehaalde vergelijking bmw -hyunda
het goedkope skoda en bv hyunda scoren beter in betrouwbaarheid dan sommige dure merken(bv alfa,landrover,mercedes,lancia,...)in een test met 55000 voertuigen
Andere opmerkelijke conclusie die uit het onderzoek naar voren kwam, is dat de jaarlijkse 'onderhoudskosten' van de wagens nogal sterk varieert. Honda scoort daarbij nog het best met een gemiddelde van 189 euro per jaar, voor Ford (197 euro) en Skoda (201 euro). Aan de staart bengelen de Duitse merken met Volkswagen (451 euro), BMW (428 euro) en Mercedes (412 euro). (jvr)
Betrouwbaarheid per merk

01. Mazda (96,8)
02. Toyota (96,3)
03. Honda (95,2)
04. Suzuki (93,7)
05. BMW (93,7)
06. Smart (93,6)
07. Saab (92,7)
08. Volvo (92,2)
09. Nissan (91,7)
10. Ford (91,2)
11. Hyundai (91,1)
12. Kia (90,9)
13. Skoda (90,4)
14. Citroën (90,4)
15. Audi (90,3)
16. Chevrolet/Daewoo (90,0)
17. Mercedes (89,8)
18. (ex) Rover (89,5
19. Volkswagen (89,4)
20. Mitsubishi (88,9)
21. Opel (88,9)
22. Peugeot (88,9)
23. Alfa Romeo (88,6)
24. Seat (88,4)
25. Fiat (88,4)
26. Land Rover (87,3)
27. Lancia (87,1)
28. Renault (86,8)
29. Chrysler (86,7)
30. Jeep (85,3)
ps ;voor de onderhoudskosten betaalt men bij volkswagen 450 euro tegenover 201 euro bij skoda terwijl ze motorisch in veel gevallen uit de zelfde stal komen ,vb:volkwagen polo en skoda fabia maken veelvuldig gebruik van dezelfde motoren

afbeelding van guy-20
24/01/2008 - 23:25
guy

Ik heb er twee van junkers hangen (een voor het huis en een voor een studio) . Tot nu toe nog geen enkel probleem.
Bruno schrijft:

afbeelding van jean-3
25/01/2008 - 15:12

bruno
heb een vaillant condens pro gehangen
de goedkoopste in zen soort..tot hier toe geen problemen.buderus en enkel soorten zal wel beter zijn ..maar kosten het dubbele.Ik denk kan er twee ipv één kopen..en al die technische snufjes van aantal opstarts enz hoef ik ni..war regeling ben ik zelf...wordt het kouder draai ik men aquastaat even op 60 graden ..is het wat warmer naar 50 graden ..is steeds lekker warm en geen onnodig gasverbruik.Hoe simpler ..hoe minder er kapot kan gaan

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/01/2008 - 09:30
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Technieker buderus:

"Ikzelf ben technieker bij de firma buderus. eerst en vooral wil ik reageren op wat BRAM zegt wij buderus hebben op gebied van wandketels veel meer te bieden dan een ander merk. Daar buderus Nefit nederland heeft overgekocht enkele jaren geleden. Nefit die al tientallenjaren marktleider is in nederland."

Of heeft bosch mischien meer te bieden op het gebied van gaswandketels omdat Bosch thermotechniek vorig jaar alles opgekocht heeft.

afbeelding van WalterST
26/01/2008 - 09:55

Ik heb vroeger een Vaillant gehad in mijn vorige woning.
Geen condensatie ketel maar een HR+ GASwandketel van die tijd (20 jaar terug).
Na enkele jaren begonnen de problemen.
De technieker die kwam, voet op de deurstep = betalen. Per kwartier werken =betalen.
Welnu, uitleggen wat er fout was, de ketel uit mekaar halen en zoeken, zoeken en uiteindelijk een conclusie nemen en de pomp vervangen. Kostprijs voor dit alles toen, in elk geval zeer veel.
's avond was het nog koud want het probleem was niet verholpen. Gelukkig (ik ben technisch geïnteresseerd) had ik de oude pomp gehouden (voor moeten aandringen) en heb ik ze terug geplaatst. Zelf verder gezocht en de fout gevonden in een klep die een stelschroef had. Deze zat LOS en moest iets verder gezet worden.
Probleem verholpen en pomp TERUG gebracht naar technieker en geld terug gekregen (enkel van de pomp).
Enkele jaren daarna een ander probleem. Weeral zelfde verhaal. Ditmaal lag de ketel reeds open toen hij binnenkwam (kwestie van die tijd toch te besparen).
Weeral een tijd zoeken en toen heeft hij het toch opgelost gekregen. Weeral veel geld.
Nu, in mijn nieuwe (nu ja, reeds 7 jaar) woning heb ik zeker NIET meer voor Vaillant gekozen.
Ik heb een ATAG Blauwe Engel II.
In die tijd had Buderus en Viessman nog nooit iets vernomen van condensatiegasketels (of toch maar net...).
Moet wel toegeven dat deze ketel ook reeds 2 maal een probleem heeft gehad maar dit is telkens snel en vlot hersteld geweest door mijn overigens vriendelijke, vlotte en eerlijkwerkende lokale installateur, onder garantie.
Ik ben tot nu toe zeer tevreden van mijn GAScondensatieketel.
Voor een volledig VRIJSTAANDE woning, redelijk tot zeer goed geïsoleerd, samen met het koken op GAS, samen met zonneboiler WW, verbruiken wij een 950m³ GAS per jaar. Toch vrij behoorlijk. EN... dan is het hier overal WARM, behoorlijk warm. Als ik dit vergelijk met buren, gelijkaardig bouwjaar, stoken nog veel met houtkachel erbij. Dan zitten zij op meer dan 2000m³ per jaar. Alles kan beter natuurlijk.
==> Mijn advies : ATAG Blauwe Engel met ingebouwde (kleine) boiler van 14 liter.

afbeelding van katrijn
26/01/2008 - 10:06

Kan er iemand op de vraag van Lambert antwoorden?
Zie onder.

"Misschien een vraag tussendoor, die combi-ketels met geintegreerde zonneboilers. Atag en buderus geintegreerd, maar de Viessman extern. Hebben eerste 2 betere integratie met optimaler gebruik van die boiler, of maakt het niets uit?"

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/01/2008 - 09:57
michelle (niet gecontroleerd)

Wij zijn reeds 4 jaar in het bezit van een Weishaupt WTC25 condensatieketel.Nu onlangs krijgen wij constant de codes F61 en F62. Reeds 2 maal zijn techniekers langsgeweest en hebben het branderbed en een electrode vervangen, maar dit helpt niet. weet iemand wat die codes betekenen ?

afbeelding van Arbeider
22/08/2012 - 19:38

codes F61 en F62 dit zijn codes die temaken hebben met de ionisatie stoom deze kan verlagen door een slechtepen of branderbed dit is de normaal dat ze dit eerst vervangen hebben. 

Uitleg codes,

CODE Melding 

 • F61

 • Foutieve instelling gassoort aan gasventiel, instelling controleren

 • ParameterP11staatopdeverkeerdegassoort

 • Weerstandionisatieleidingcontroleren-

  vervangen wanneer R > 50 kΩ

 • Io-elektrodesterkvervuildofmechanischvervormd

 • WCM-CPUdefect-vervangen

 • Oorzaak Te grote afwijking van het ionisatie- signaal van de ingestelde waarde 

 • F62
 • Rookgasrecirculatie-rookgassysteemopdichtheid

  controleren hfst. 5.5

 • Ventilatorgaatbijregelbedrijfonderhet

  min. toerental

 • Tehogerookgasweerstand-condensaatafvoer

  controleren

 • Gasdruk te laag 

 • Oorzaak Het stuursignaal van het gasregel- orgaan overschrijdt de toegelaten tolerantieband 

Maar heb overlaats zelf een klant gehad met het zelfde probleem.

Heb ook eerst de branderbed en electrode (scot electrode, ionistatiepen) vervangen.

Maar het probleem bleef terug komen. Heb dat gezien dat het toestel bij lager vermogen uitviel dit komt door dat het stuursignaal van het gascomponeneten telaag is. heb de WCM-CPU moeten vervangen en een nieuwe coderings steker voor de nieuwe printplaat intestellen (Dit moet je laten doen door een erkend weishaupt techenieker of een instalateur die weishaupt ketel plaats en depaneerd). Is onder tussen een maand gelden gedaan heb al terug contact met klant gehad en heeft geen problemen meer. 

afbeelding van rene-11
27/01/2008 - 10:47

Ik denk dat het belangrijkste advies welke we op dit forum kunnen geven is dat het bealngrijk is om een ketel te kiezen welke qua vermogen aansluit bij de warmteverliezen van uw woning. Let verder op het modulatiebereik van het vermogen. Hoe lager het beginvermogen is hoe beter.
ALs het benodigde ketel vermogen kleiner is dan 24 kW, probeer dan warmwaterproduktie voor sanitair en verwarming te scheiden, bijv. dioor indirect gestookte boiler of een aparte doorstromer.

Kijk verder naar het energieverbruik van de pomp. Er zijn al enkele merken met label A circulatiepompen. Zie erop toe dat er een mogelijkheid is via de ketelregeling de pompdebieten in te stellen.

De regeling is ook belangrijk. Voor energiezuinige regelingen is het belangrijk dat er geregeld kan worden met ruimte invloed.

Bij vloerverwarming wordt vaak vergeten dat er ook een regeling dient te komen welke het watertemperatuur en circulatiepomp kan varieren op desbetreffende binnentemperatuur.

Dus een installateur kiezen welke goed op de hoogte is van deze regelingmogelijkheden van zijn merk en goed op de hoogte is van problemen/oplossingen van zijn merk verdient de voorkeur.

Kijk verder op de ketels een HR107 label hebben in nederland. Hier worden de betere ketels(qua verbruik) al gescheiden van de minder betere. Let wel op dat het keteltype welke in Vlaanderen verkocht wordt dezelfde is dan degene waar je mee vergelijkt.

De keuze van een verwarmingstoestel is geen keuze tussen verschillende offerte's van een installateur. Zoek zelf eerst uit wat uw eisen zijn en leg die vervolgens voor aan diverse installateurs en probeer erachter te komen of hij zijn merk goed kent.

Of de warmtewisselaar uit inox of uit alu is is geen goede criteria om te gebruiken voor de keuze van de verwarming.
Beide materiaalsoorten hebben goede referenties.

afbeelding van freddy-9
28/01/2008 - 11:03

Dat een gaswandketel van €2500 beter is dan een van €1400, wil ik best geloven. Echter, ik ben eerder geneigd om er eentje van €1400 te nemen en over 15 of 20 jaar weer een nieuwe dan eentje van €2500 die dan zeker 30 jaar zou moeten meegaan. Als je die €1100 verschil 15 jaar belegt tegen 5% is het bedrag verdubbelt tot meer dan €2200. Een goede start om weer een nieuwe ketel te installeren.

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.