nieuwe condensatieketel met 3 zoneventielen is dat mogelijk? | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuwe condensatieketel met 3 zoneventielen is dat mogelijk?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hayabusa
10/03/2012 - 13:26

Hallo,
Ben van plan een condensatieketel op aardgas te plaatsen,nu heb ik vorig jaar 3 zoneventielen geplaatst van Honeywell om de kringen apart te bedienen

1 ste ventiel is voor radiatoren beneden (living / keuken / hall / berging en garage) gestuurd door thermostaat die in de living staat.

2de ventiel is voor de radiatoren boven ( 3 slaalkamers en bureau ) gestuurd door thermostaat die in dochter haar bureau staat

3de ventiel is enkel voor de badkamer gestuurd door thermostaat die in de badkamer staat.

De sturing die al die ventielen en mijn oude gasketel nu bediend heb ik zelf in elkaar gestoken moet zeggen heb er lang moeten aan studeren voor het werkte maar twas dan toch gelukt -)

Nu mijn vraag bedoeling is van een condensatieketel te kopen op gas MET buitenvoeler,heeft er iemand een idee welk merk er goed is en heeft dat merk dan ook een sturing waarmee mijn zoneventielen kunnen op aangesloten worden.
Heb al ketels gevonden maar de meeste kunnen 2 zoneventielen sturen maar 3 nog ni gevonden

mvg serge

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Ronny2
11/03/2012 - 10:17

Er zijn meerdere merken die meerder kringen kunnen aansturen.

Echter je wilt dus weersafhankelijk sturen in samenhang met je zoneventielen.

Dit lijkt me dan onlogisch daar je dan ook gewoon de ketel weerafhankelijk kan sturen in samenwerking met thermostatische radiator kranen. Dan kan je je comfort beter regelen en dit ruimte per ruimte ipv zone per zone. 

Je kan bij veel merken weersafhankelijk sturen per kring maar niet met zoneventielen. Maar per driewegkraan om via bijsturing per kring . De benodigde kring temperatuur te regelen.

 

 

afbeelding van berre11
29/04/2012 - 23:16

Zet er gewoon een regeling op van Tempolec nl MZ 004, daarmee kan je tot 4 zondeventielen aansluiten, en je hebt een nadraaitijd voor

de laatst geopende ventiel, zodat ketel niet in overkook gaat, want als alle zoneventielen dicht zijn, kan de warmte van de ketel niet meer weg.

afbeelding van bramcup
30/04/2012 - 00:12

Bij bv een vaillant heb je de mogelijkheid om naast de weersafhankelijke sturing ook een thermostaat ( 2 draads ) op de ketel aan te sluiten. Deze thermostaat zal dan je ketel aan- of uitzetten. Uit = pomp en brander uit; aan = ketel brandt weersafhankelijk ( keteltemp. en pompsturing afhankelijk van de buitentemperatuur ). Weet niet goed wat ik me bij een dergelijke honeywell zoneregeling moet voorstellen maar veronderstel dat de centrale sturing een 2 draadse uitgangen heeft die je ketel schakelt en dat je een aantal uitgangen hebt die gemotoriseerde ventielen schakelen ( 1 per thermostaat ). Als alle thermostaten dan af staan zal je ketel ook niet ( weersafhankelijk ) branden ......    

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.