'NIEUWE' AzurSolar Panelen: Rendementsgarantie 98% over 20j! Graag jullie mening hier over. | Ecobouwers.be

U bent hier

'NIEUWE' AzurSolar Panelen: Rendementsgarantie 98% over 20j! Graag jullie mening hier over.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

25/11/2009 - 16:19

Azur Solar heeft zopas 'nieuwe' panelen op de markt gebracht, waar de rendementsgarantie van de FABRIKANT maar liefst 98% is over 20jaar!!!
Het gaat over de Solar2P: http://www.azur2p.de/en/ en http://www.azur-solar.be/files/downloads/Brochure_AZUR_2P_engl_216.pdf
Ik zet 'nieuwe' tussen aanhalingstelkens, want eigenlijk gaat het over hun gekende (oorspronkelijke) panelen, maar met een coated laag erop.
Ik ging naar de jaarbeurs en zag bij solarroof (hoofdverdeler van AzurSolar in belgie) het volgende:
Hun gekende azursolar panelen stonden daar, met de helft van hun paneel bedekt met zo'n coated laag. Deze laag zorgt ervoor dat het paneel aan de bovenoppervlakte 'nieuw' blijft, maw bij een gewoon paneel zoals sanyo, ubbrinck, enz... is de boven laag glas, maar met de jaren vervuild dit, krassen enz komen erop... Glas begint er geleidelijk aan als gezandstraald glas eruit te zien en van daar reken men een rendementsverlies in van 1%per jaar, of 20% over 20 jaar, en komt men zoals de meeste panelen op een rendemendsgrantie van maar 80% over 20 jaar.
Deze coating laag op hun panelen ziet eruit als een soort doorzichtig laagje silicone (panelen blinken nu wel enorm), en als eigenschap, het hersteld zichzelf. Ik mocht eigenhandig met mijn aansteker een kras trekken op hun paneel met een 2p laag erop, kras zit er nu in, en ik mag deze week terug gaan en ze beweren dat die kras verdwenen zal zijn!!!
Daarom heeft hun fabrikant een rendementsgarantie van 98% over 20 jaar, of beter, maar 2% verlies over 20jaar (maar 0.10% per jaar)!!!!

Wat moet ik daarnu van gaan geloven???

Het is zelfs zo dat je die laag in alle RAL kleuren kan krijgen, maw bijvoorbeeld krijg je dan rode zonnepanelen die beter passen op je rode pannen.
Solarroof zelf dekt zich wat is en geven 95% rendementsvermogen over 25jaar, wat ook niet niets is natuurlijk!

En dan nog de prijs, rekening houdend dat het een beursprijs is:
Gewone ZONDER 2p laag: voor 16panelen, 230w, 12580€ of 3.41€/Wp btw in.
de 'Nieuwe' Azur2P panelen: voor 16 panelen, 230w MET laag erop, 13780€ of 3.75€/Wp btw in.
Maw betaal je een 1200€ bij voor de 2p laag. Als je naar 18panelen gaat zakt de prijs nog wat naar 3,71€/wp btw in.
alle offertes zijn met een omvormer Patinum Diehl

(ter info: ook zeer scherp van prijs voor sanyo, de hip-240w (de nieuwe dus) aan 4,20€/Wp btw in.)

Graag had ik jullie mening geweten over deze nieuwe techniek. Is dit hier 'zever', wat moet ik er van denken?
+ Wie heeft er ervaring met AzurSolar, buiten nog die nieuwe laag in rekening te brengen, zijn dit wel goede panelen (zijn alvast duitsemakerij volgens hun site, toch via www.photovoltaikforum.com blijken ze made in Japan...)
+ Voor de sanyo favorieten, wat nu kiezen, sanyo of de azur2p?

Bedankt alvast voor jullie antwoorden!

Groeten Ramsesser

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.