Nieuwbouw: systeemD met warmterecuperatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Nieuwbouw: systeemD met warmterecuperatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van leuske
01/10/2007 - 08:59

Wij gaan bouwen en overwegen van een Systeem D te plaatsen met warterecuperatie. Het toestel zo op de zolder geplaatst worden en de tuin is te klein om een buizensysteem aan te schakelen om warmte uit de grond ook te halen. Het betreft een woning met een volwardige bovenverdieping, 3 slaapkamers en strijkkamer boven, en badkamer. Beneden is alles open. We hebben een viervlaks pyramidedak.

Vraag 1: Kan er iemand ons enkele adressen bezorgen van verkopers van degelijke systemen?

Vraag 2: hebben jullie een richtprijs voor dergelijke systemen, excl plaatsing?

Vraag 3: we zijn gisteren op woningbezoek geweest en kwamen in een woning waar de dampkap de luchtafvoer deed in de keuken zelf. Het betrof een passiefwoning. Wij zouden opteren om de dampkap alsnog naar buiten te laten afvoeren. Geeft dit problemen met een ventilatiesysteem zoals wij zoeken te plaatsen?

Vraag 4: aangezien de prijzen van nieuwbouw tegenwoordig de pan uitswingen gaan we zeer veel zelf doen, in de familie zijn er veel handige mensen, maar aangezien mechanische ventilatie nog redelijk nieuw is, zullen we wel een degelijke uitleg nodig hebben voor de plaatsing, wordt deze bij alle fabrikanten gegeven? Enige ervaring hiermee?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.