nieuw gespoten isolatieschuim beweert groen te zijn | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuw gespoten isolatieschuim beweert groen te zijn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van KDVR
15/03/2010 - 12:25

vorig weekend was dit te zien in une brique dans le ventre weet iemand waaruit dit bestaat ? Blijkbaar al in gebruik sinds 1986, geen ureaformaldehyde en watergedragen tijdens spuiten. Geen brandvertragers en hoofdzakelijk CO, CO2 bij verbranding... Blijvend soepel en neemt geen water op, misschien wel een alternatief voor gespoten PU in specifieke toepassingen... Kortom veel goede zaken, alleen geven ze geen echte details http://www.icynene.com/products/ http://www.icynene.com/faqs/#aa1 Wie kent dit product en kan deze claims bevestigen ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
01/04/2010 - 18:22

Ze schrijven enkel dat het "plastic foam" is maar geven niks van de samenstelling weer, (styreen komt ook uit petroleum...).

Ze schrijven ook niet of het weekmakervrij is en wat ze als schuimmiddel gebruiken, voor hetzelfde geld gebruiken ze APE (alkylfenolethoxylaten).

Dus veel vraagtekens.

 

 

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
10/04/2010 - 18:11

en ook maar beperkt gebruikbaar, want het product is niet belastbaar. maar dus misschien wel een alternatief voor plafonds in kelders of kruipruimtes bv.

maar verder vind ik ook geen woord over wat er allemaal inzit.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.