nederlandse pv-installatuers | Ecobouwers.be

U bent hier

nederlandse pv-installatuers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirkm
07/05/2006 - 21:57

heeft er iemand ervaring met naderlandse pv-installateurs, zowel kwa prijs als kwaliteite

7 Reacties

Reacties

afbeelding van dirkm
07/05/2006 - 21:59

heeft er iemand ervaring met nederlandse pv-installateurs zowel kwa kwaliteit als prijs en service

afbeelding van Hans Delannoye
08/05/2006 - 07:33

dirkm

Je bent met je vraag op de verkeerde plaats. Wij proberen het noemen van namen te vermijden, opdat ons forum niet voor commerciele doeleinden gebruikt (misbruikt) zou worden.
Sorry

Hans

afbeelding van dirkm
09/05/2006 - 19:20

mijn vraag is niet om namen te noemen ,die vindt je bij hollandsolar, maar om te weten te komen hoe het zit met btw , garantie ,onderhoud en vooral hoe het komt dat NL installateurs toch zo een 10% tot 20% goedkoper zijn.

afbeelding van Hans Delannoye
09/05/2006 - 21:19

Dirkm

Ik weet ook niet zeker hoe dat met de btw zit, Belgische of Nederlandse. Garantie op de panelen, die is overal hetzelfde volgens mij. Garantie op het werk en het onderhoud/herstelling, dat is vermoedelijk wat anders. Want die mannen zullen wel komen om te plaatsen, maar ook voor een kleine herstelling?
Zijn NL installateurs goedkoper? Zou kunnen, want de nederlandse PV-markt is in elkaar gestort. Of het heeft met de aangeboden goederen te maken. Ik zie in Nederland enorm veel supergoedkope wisselrichters van allerlei onbekende makelij.

Hans

afbeelding van ahardeman
09/05/2006 - 21:53

In NL is er geen subisidie en proberen de leveranciers dus tegen redelijkere prijzen hun waar aan de man te brengen. De belgische en duitse markt zijn compleet verziekt door de absurd hoge subsidies, die doorontwikkeling van betere systemen enorm in de weg staan.

Laatst vroegen ze een producent van PV panelen in VS naar de levertijd, hij gaf 50 jaar op....

Mvg Arnold

afbeelding van Hans Delannoye
09/05/2006 - 22:33

Arnold

Daar ben ik het niet mee eens, de prijzen in Duitsland, maar ook in Belgie zijn al een tijdje aan het dalen, prijzen van minder dan 6000 per kWp zijn niet meer uitzonderlijk.

Hans

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/05/2006 - 12:01
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

dirkm,

wat de btw betreft,

als je een produkt in nederland koopt maar deze zelf plaatst betaal je de nederlandse btw;
Echter indien een nederlandse firma deze plaats in belgië geldt dat deze firma de belgische btw moet heffen zoals elke Belgische firma. En zoals altijd moet deze nederlandse firma de gederfde belgische btw storten aan de belgische staat.

Dit is internationaal overeengekomen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.