Na het passiefhuis komt... | Ecobouwers.be

U bent hier

Na het passiefhuis komt...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fvo
27/11/2006 - 22:06
fvo

het vervuiling-etende passiefhuis.
Ik kwam dit net tegen op Vrtnieuws;

Nieuw superhuis eet vervuiling weg
zo 26/11/06 - Een Britse firma heeft een systeem ontworpen waardoor gebouwen vervuiling opnemen en opeten, zo schrijft de Sunday Times. Op die manier zouden woningen en kantoorgebouwen niet aangetast worden door smog en zelfs de omringende lucht kunnen zuiveren.
Alles draait om titanium dioxide, een mineraal dat al lang wordt gebruikt als witmaker in tandpastas. Nu is echter ontdekt dat het ook vervuilende stoffen kan absorberen.

Het kan als beschermende laag op de buitenkant van gebouwen worden gespoten of verwerkt worden in keramiek-tegels, plastic of stoffen. De titanium dioxide kan dan vervuilende elementen, zoals uitlaatgassen, afbreken en onschadelijk maken.

Ook zou het ademhalingsproblemen bij bewoners of voetgangers kunnen verhelpen, want de lucht in en rondom een behandeld gebouw wordt ook zuiverder gemaakt.

Momenteel wordt het systeem in Londen getest op een voetpad en in een school. Luchtkwaliteitsexpert Roy Colvile van het Londense Imperial College was eerst sceptisch, maar ziet nu mogelijkheden in de aanpak

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.