muurverwarming als hoofdverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

muurverwarming als hoofdverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van josendaan
21/11/2011 - 20:09

wij zijn een huis aan het bouwen (laten bouwen) en we moeten dringend drastisch geld besparen. mijn vraag gaat over de mogelijkheid om alleen muurverwarming te gebruiken
De muurverwarming is al gezet. Drie muren van 3m2 die het werk doen van 128m2 oppervlakte. de muren zijn van buiten naar binnen trasskalk-strobalen-leem (8cm!!)De bedoeling was om een houtkachel te zetten en deze te gebruiken om het net wat beter warm te krijgen op de koude dagen. We bouwen een lage energie woning. Nu vraag ik me af of de muurverwarming genoeg zal zijn om ons vanaf maart warm te houden..Of zou het echt nodig zijn om de kachel al te laten plaatsen?
Waarom de leem zoveel dikker is dan de normale 3 cm, dat komt door ons slechte scheerwerk en doordat de muurverwarming er al zat vóór het scheren..
De beglazing is 0,8
alvast bedankt voor de reaktie

3 Reacties

Reacties

afbeelding van luis
21/11/2011 - 21:55

Als het een lage energie woning is zou ik denken dat het moet volstaan, maar waarom al je muurverwarming op buiten muren en dan nog zo diep onder de leem?

afbeelding van josendaan
22/11/2011 - 14:22

de buitenmuren zijn de enige muren die een flink formaat hebben. de andere muren zijn kleine stukjes, bv het toilet, de hal. Deze verdieping (woonruimte/keuken) is één ruimte waarbij de trap het middelpunt is. Deze muur rond de trap (spiltrap) is wel van steen, maar hier is de toekomstige kachel voorzien, daarom daar geen muurverwarming. de dikte van de leem komt door het slechte scheren en het feit dat de muurverwarming al geplaatst was voor het scheren van de balen.

bedankt voor je reaktie

 

afbeelding van Esbjorn
22/11/2011 - 17:03

 dit is een vraag waarop de persoon die de wandverwarming voor jullie heeft uitgerekend perfect moet kunnen antwoorden. Hij weet hoe jullie installatie gedimensioneerd is.

Zelf gaan we onze strobalenwoning alleen met wandverwarming verwarmen (ook direct op het stro trouwens, zo is er een zo dik mogelijke leembuffer tussen de buisjes en de ruimte) en diegene die het uitgerekend heeft verzekerdtons dat dat voldoende zal zijn. Zelf op de koudste vriesdagen. Bij jullie gaat het al over het einde van de winter en zou ik dus geneigd zijn te zeggen dat dit geen probleem zou mogen zijn. Maar nog eens, vraag het aan de wandverwarmingsman, het is de enige die een sluitend antwoord kan geven.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.