muurverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

ik heb ooit een huis met muurverwarming + leembezetting bezocht in Nederland.
De leidingen waren heel simpel op te sporen door de muren even nat te spuiten met een plantenspuit. Je zag de leidingen goed liggen want die droogden sneller op.

Vloerverwarming :
onze bio-energetische architect waarschuwt voor vloerverwarming. Op hoge temperaturen moet men opletten voor spataders. Maar ook op lage temperaturen is het niet aan te raden want je loopt op wateraders. In een badkamer is het eventueel mogelijk omdat je daar minder tijd doorbrengt. Als er te weinig muren voorhanden zijn, kan je nog wat vloerverwarming aanbrengen langs de muren, waar je weinig loopt.

Reacties

??? en wat zegt zo'n bio-energetische over wateraders misschien? Rare jongen. Wist niet da er nu al zo'n type architect bestaat. Heeft die een bepaald nut dan?

Voor vloer of wand verwarming gebruikt men lage temperatuur, 30° à 40°, die warmte verspreid zich langzaam over de omligging,in een vloer heb je al vlug 7 à 8 cm die je opwarmt,( ik heb mijn vloerplaat geisoleerd, en deze komt erbijgevolg ook bij) en dat gebeurt traag, ik heb vroeger nog metingen gedaan, dan kwam ik tot de vaststelling dat de vloertemperatuur slechts 1,5° warmer was dan in de kamer zelf, dus 20°, vroeger legde men de buizen ver van elkaar en werkte men met hoge temperaturen (70°), bij mij liggen deze op 15 cm van elkaar, maar normaal krijg je van je leverancier een legplan, bij mij zijn de wandverwarmingsbuizen (henco met alu laag)in voorgevormde stenen van terca gelegd , maar vindt deze terug met een leidingzoeker, mijn vrouw zou niet graag hebben dat ik met water op de muren zou beginnen spuiten als het kaderke aan de wand met verf op waterbasis moet.