muurdoorvoer | Ecobouwers.be

U bent hier

muurdoorvoer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van patrick-51
25/09/2005 - 00:36

Wij hebben sinds enkele maanden in ons renovatiehuis een gashaard met gesloten systeem laten plaatsen, namelijk een Derby van Bellfire.
De aan- en afvoer van de toevoerlucht en verbrandingsgassen gebeurt door middel van een concentrische buis (100/150) met muurdoorvoer. De muurdoorvoer komt uit op de gevel aan de straatzijde en is geplaatst op 3,5 meter hoogte.
Onlangs maakte onze buur ons erop attent dat hij zich over deze muurdoorvoer zorgen maakte. Hij vreest dat de rookgassen bij hem zouden binnenkomen en vreesde voor eventuele CO-vergiftiging hierdoor. De situatie is als volgt. Schuin rechts boven onze muurdoorvoer op ongeveer 2m afstand is het raam van de badkamer van de buren gelegen en zij vrezen nu voor CO hinder hierdoor.
Mijn vraag is nu bestaat er inderdaad risico voor CO-hinder en zijn er bepaalde normen en wetten waardoor zij ons kunnen verplichten om een andere oplossing voor de afvoer van onze gashaard te voorzien (dakdoorvoer). Hoe kunnen wij hen geruststellen dat zij niet zullen sterven door onze gashaard.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van boelens r.b.
26/09/2005 - 16:42

Geachte,
De afstanden tot openingen zijn opgenomen in de norm: NBN-61-002 in bijlage vindt u hiervan een copy.

afbeelding van fille14
01/11/2011 - 09:35

bedankt

afbeelding van fille14
01/11/2011 - 09:39

bedankt

 

afbeelding van geert devos
02/11/2011 - 10:18

een paar bedenkingen :

 

- in gent zijn muurdoorvoeren die aan de straat uitkomen verboden, maar soit, misschien ben je niet van Gent , en ik weet niet of dit een algemene regel is , ik denk dat dit van stad tot stad afhangt.

- wat daar uit komt is vooral waterdamp en een beetje co2.Bij een normaal werkende gashaard (zeker met buitenluchtaanzuiging) komt bij de verbranding geen co vrij.

- hoe verwarmt je buur in zijn badkamer en hoe maakt hij z'n warmwater  ?  Misschien heeft hij wel zo'n dodelijke badkamergeiser hangen. dan is zijn risico op co immens véél groter.

- die norm kan je ook downloaden via google , lijkt ingewikkeld , maar je moet alle afstanden tussen je buis en het dichtbijzijnde raam en je vermogen van je kachel invoeren en dan krijg je een bepaalde verdunningsfactor , die onder een bepaald max moet blijven om veilig te zijn.

- je kan misschien je buur een co-detectortje cadeau doen , kost niet zoveel en dan is iedereen gelukkig, want als je buur daar problemen over maakt bij de officiele instanties , kan het wel eens zijn dat jij je mooie muurdoorvoer mag gaan verplaatsten , en dat kost nog veel meer.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.